Οι ειδικοί αποφάνθηκαν: Έτσι θα αποθηκεύετε τα πουλόβερ σας

18:39 8/2/2024 - Πηγή: InStyle

Οι Έλληνες είμαστε ανυπόμονος λαός. Αν και το κρύο του χειμώνα περιορίζεται κατά πολύ έναντι άλλων βόρειων χωρών, επιθυμούμε ήλιο και πάλι ήλιο.

Εξ ου και τα άκρως χειμωνιάτικα ρούχα, τη μία στιγμή τα επαναφέρουμε στην ντουλάπα, για να επανέλθουν με συνοπτικές διαδικασίες και πάλι στους αποθηκευτικούς τους χώρους.

Credit: unsplash.com

Άρα, η σωστή διατήρησή τους, είναι κρίσιμης σημασίας-περνούν περισσότερο χρόνο σε θήκες και πατάρια! Για την κατάλληλη φύλαξή τους (είτε είναι κασμιρένα, μάλλινα ή βαμβακερά), έχουν ασχοληθεί ειδικοί στο είδος και μοιράζονται ιδιαίτερα tips.

Παρέχουν

δηλαδή πολύτιμες συμβουλές για την ορθή συντήρησή τους, ώστε όταν θα έρθει η κατάλληλη εποχή να έχουν διατηρήσει τη φόρμα τους.

Credit: unsplash.com

Ιδού λοιπόν ορισμένα χρήσιμα tips:

Η Shaniece Jones, declutter & Closet Organization expert, συνιστά: «Να αποθηκεύετε τα πουλόβερ σε χώρο με ελεγχόμενη θερμοκρασία, προστατευμένο από το άμεσο ηλιακό φως, μέσα σε ένα ανοιχτό και καλά αεριζόμενο περιβάλλον» λέει και συνεχίζει: «Ιδανικές είναι οι σακούλες που σφραγίζονται αεροστεγώς. Αποτελούν ασπίδα ενάντια στη σκόνη, τα έντομα, τους λεκέδες και τον αποχρωματισμό».

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης

Λόγω έλλειψης χώρου στα διαμερίσματα, ο συνηθισμένος τρόπος αποθήκευσής τους, είναι σε κάποιο ράφι. Το μυστικό όμως κρύβεται στο δίπλωμα.

Δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Δοκιμάστε για παράδειγμα να τα διπλώσετε σαν σε ρολό, τοποθετώντας τα το ένα μετά το άλλο. Έτσι, θα εξοικονομήσετε χώρο, σε συρτάρι ή ράφι.

Credit: unsplash.com

«Μια καλή ιδέα είναι η αποθήκευση των ίδιων υφασμάτων μαζί ή το να ξεκινήσετε με τις πιο λεπτές υφάνσεις και να ολοκληρώσετε με τις πιο πυκνές πλέξεις. Συνιστώ να μην στοιβάζετε πάνω από 4 τα πουλόβερ το ένα πάνω στο άλλο».

Προσοχή και στον τρόπο διπλώματος. Ειδικά αν το ύφασμα επιτάσσει έξτρα φροντίδα. Η Jones συνιστά να διπλώσετε κάθε μανίκι σε ευθεία γραμμή και στη συνέχεια να διπλώσετε κάθε πλευρά προς τη μέση μέχρι να συναντηθούν οι άκρες των μανικιών στο κέντρο.

Τέλος, διπλώστε το στη μέση από πάνω προς τα κάτω (ή τριπλά, ανάλογα με τον όγκο και το μήκος) πριν το γυρίσετε και το κρύψετε στο ράφι.

Προσοχή στο… κρέμασμα Credit: unsplash.com

Οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι: Μη χρησιμοποιείτε κρεμάστρες για τα πουλόβερ σας! Θα ξεχειλώσουν και θα ζαρώσουν οι ώμοι. Αν ωστόσο ζείτε σε ένα μικρό σπίτι και ο χώρος της ντουλάπας είναι αρκετά περιορισμένος, τότε υπάρχει και εκεί λύση.

Αρχικά, διπλώστε το ρούχο στη μέση και ισιώστε τα μανίκια. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στην κρεμάστρα από πάνω, ώστε ο γάντζος να βρίσκεται ανάμεσα στο σώμα και το μπράτσο του πουλόβερ.

Τέλος, τυλίξτε τα μανίκια και το σώμα πάνω από κάθε αντίστοιχο ώμο της κρεμάστρας και βάλτε το πλεονάζον ύφασμα κάτω από την κάτω μπάρα.

Πουλόβερ με διακοσμητικά

Στρας, φτερά, παγιέτες, κουμπιά, φιόγκους… Αν το πουλόβερ σας είναι διακοσμημένο με τέτοια ή παρόμοια στοιχεία, τότε προσοχή! Δε θέλετε να προκαλέσετε την οποιαδήποτε φθορά.


Αν λοιπόν στοιβάξετε τα διπλωμένα πουλόβερ σας το ένα πάνω στο άλλο, τότε χρησιμοποιήσετε χαρτί ανάμεσα σε κάθε ρούχο για προστασία. Μη επιλέξετε ωστόσο χαρτί με χρώμα, γιατί ενδεχομένως να λεκιάσει το ρούχο.

Κρατήστε τα ζωύφια μακριά

Μία χαρακτηριστική μυρωδιά που πολλοί από τις προηγούμενες γενιές, είναι και αυτή της ναφθαλίνης! Οι γιαγιάδες και οι μητέρες μας τις τοποθετούσαν με τη σέσουλα χωρίς φειδώ. Σήμερα, ευτυχώς, υπάρχει η λύση πιο ήπιων οσμών.

Όπως της λεβάντας που διαθέτει φυσικές εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Ο κέδρος, από την άλλη, αν και αποτελεσματικός, μπορεί να αφήσει λεκέδες από λάδι.

Ξεχάστε την αντιπαθητική ναφθαλίνη, πείτε ναι στη λεβάντα. Credit: unsplash.com

Καλό είναι, λένε οι ειδικοί, να μην αποθηκεύετε τα πουλόβερ σε σοφίτες ή υπόγεια (εκτός αν είναι σωστά τοποθετημένα σε βαμβακερές θήκες).

Αυτά τα σημεία αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας και σκώρων. Πείτε όχι και στις πλαστικές σακούλες γιατί έχουν την τάση να αποθηκεύουν υγρασία και μούχλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα