Ο Quentin Tarantino γιορτάζει μαζί με τις fashion περσόνες των ταινιών του

18:43 27/3/2021 - Πηγή: InStyle

O Quentin Tarantino σήμερα γίνεται 58. Γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1963 και ήταν ένα παιδί που λάτρευε τις ταινίες, με ιδιαίτερη προτίμηση σε B-movies κάθε είδους που τις τιμά με ευλάβεια και στην κινηματογραφική καριέρα του. Λόγω των γενεθλίων του cult σκηνοθέτη (ναι, τις ταινίες του είτε τις αγαπάς, είτε τις μισείς) θυμηθήκαμε τις πιο fashion

περσόνες των φιλμ του.

Mia Wallace – Pulp Fiction

Η Uma Thurman δεν ήθελε καν να παίξει το ρόλο της Mia Wallace, αλλά ο σκηνοθέτης την έπεισε εξηγώντας της αναλυτικά τη φιλοσοφία του σεναρίου, μέσα από ένα πολύωρο τηλεφώνημα. Η Mia είναι η νέα σύζυγος του Marsellus Wallace. Πρόκειται για μία μυστηριώδη γυναίκα που είναι και εκπληκτικά όμορφη. Της αρέσει να φοράει κομψά και ακριβά ρούχα, καπνίζει τη φανταστική μάρκα τσιγάρων «Red Apple» και απολαμβάνει την μουσική.

Τον Μάιο του 1994, ο Quentin Tarantino κερδίζει τον πρώτο Χρυσό Φοίνικα της καριέρας του με τις Κάννες να παραληρούν για το Pulp Fiction, τη σκηνοθετική του δεινότητα και τις καθηλωτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών John Travolta, Samuel L. Jackson και Uma Thurman. Το κοινό από την άλλη απολαμβάνει μία από τις πιο διάσημες σκηνές στην ιστορία του σινεμά (το χορευτικό φλερτ μεταξύ Uma Thurman και John Travolta) αλλά και την Mia Wallace να  επαναπροσδιορίζει για πάντα τον ρόλο της femme fatale.

Elle Driver- Kill Bill 2

Η Elle Driver ήταν μέλος της Ομάδας Deadly Viper Assassination, γνωστή με το κωδικό California Mountain Snake. Ήταν γνωστή και για έναν ακόμη λόγο. Της έλειπε το δεξί της μάτι. Η Elle είχε κάποιου είδους σεξουαλική σχέση με τον Bill όπως και η Beatrix Kiddo (Uma Thurman), που ήταν η επίσημη φίλη του. H Elle πάνω σε καυγά ηττήθηκε από την Beatrix, η οποία της… έβγαλε στην κυριολεξία το μάτι.

Η Daryl Hanna κέρδισε ένα Saturn Award για την ερμηνεία της και η μεγάλη οθόνη υποδέχθηκε μια από τις πιο badass και elegant δολοφόνους που φυσικά το αυστηρό της office look δεν προμήνυε μια ήσυχη μέρα στο γραφείο.

Sharon Tate – Once Upon A Time In Hollywood

Η Sharon Tate ήταν αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο. Το 1968, η Tate παντρεύτηκε τον Roman Polanski, σκηνοθέτη και συμπρωταγωνιστή της στην ταινία “Η Νύχτα Των Βρυκολάκων”. Στις 9 Αυγούστου του 1969, η ίδια και τέσσερις φίλοι της δολοφονήθηκαν από μέλη της οικογένειας Μάνσον στο σπίτι που μοιραζόταν με τον Polanski. Τη στιγμή του θανάτου της, ήταν οκτώμιση μηνών έγκυος στο γιο τους. Αυτά για την τραγικότητα της ιστορίας.

Η πανέμορφη Margot Robbie υποδύθηκε πολύ πειστικά την 26χρονη αδικοχαμένη ηθοποιό, στην πιο πρόσφατη ταινία του Tarantino. Ένα cult western, μέσα από το οποίο ο σκηνοθέτης αναβιώνει τη «χρυσή εποχή» του θεάματος στο Λος Αντζελες του 1969 -όπως την έζησε ο ίδιος σαν παιδί.  H Sharon Tate όπως και το alter ego της Margot Robbie ήταν πάντα κομψή και αέρινη στις εμφανίσεις της. Έτσι και στην μεγάλη οθόνη αποτυπώνεται η αγαπημένη στυλιστικά δεκαετία των 60s με την κυριαρχία των χρωμάτων της hippie culture αλλά και των mini που ήταν υπερβολικά κοντά και συμβόλιζαν τη σεξουαλική απελευθέρωση της γυναίκας.

Courtesy of Sony Pictures EntertainmentAndrew Cooper/Courtesy of Sony Pictures EntertainmentCourtesy of Sony Pictures Entertainment

Alabama Whitman – True Romance

Το 1993, ο Tarantino δεν ήταν ακόμα μεγάλο όνομα. Έγραψε λοιπόν το σενάριο της ταινίας (την οποία σκηνοθέτησε o Tonny Scott) που πάει κάπως έτσι: Ο Clarence παντρεύεται την Alabama, που δουλεύει ως call girl, κλέβει κοκαΐνη από τον μαστροπό της, και προσπαθεί να την πουλήσει στο Χόλιγουντ, ενώ οι αδίστακτοι γκάνγκστερ τους κυνηγούν.

Στο ύφος των B-movies και με τις απαραίτητες δόσεις αιματηρών καταστάσεων και μαύρου χιούμορ η Patricia Arquette υποδύεται την Alabama, ένα κλασικό call girl που με την  αφοπλιστική αγνότητά της, κάνει ένα roadtrip στις τάσεις των early 90s και μαγεύει στυλιστικά τους απανταχού λάτρεις αυτής της δεκαετίας.

Lee Montgomery – Death Proof

Την Lee Montgomery υποδύθηκε η Mary Elizabeth Winstead. Όπως και στην πραγματικότητα είναι και εδώ μια νεαρή ηθοποιός που γυρίζει ταινία για μαζορέτες ενώ βρίσκεται στο Τενεσί. O Tarantino επιστρέφει στα αγαπημένα του 70ς και σπάει πλάκα με την τότε αισθητική και τις συμπεριφορές, όπως και η ηρωίδα του.

Η στυλιστική προσέγγιση παραπέμπει στις ταινίες exploitation που παιζόντουσαν στα grindhouses της Αμερικής (ειδικοί κινηματογράφοι που πρόβαλλαν B- movies) με τη γυναίκα να αποτελεί ημίγυμνο ντεκόρ στα κατορθώματα του ήρωα. Στις ταινίες του Tarantino ωστόσο παίρνει άλλες διαστάσεις καθώς δεν είναι μόνο σέξι θηλυκό, διαθέτει δύναμη και κοφτερό μυαλό.

Cheers to you, Quentin! Our best Splatter Wishes!

via GIPHY

Keywords
Τυχαία Θέματα