Ο Miles Aldridge απαθανατίζει celebrities στα φωτογραφικά του καρέ

13:05 23/6/2021 - Πηγή: InStyle

Πορτρέτα διασημοτήτων όπως Marina Abramović, Gilbert and George, Sophie Turner, Viola Davis, Michael Fassbender, Donatella Versace και David Lynch παρουσιάζονται στην αναδρομική έκθεση του φωτογράφου Miles Aldridge στη αίθουσα τέχνης Fotografiska στη Νέα Υόρκη. Pop art, φωτεινά χρώματα και φωτογραφίες που θυμίζουν καρέ

ταινιών ξεδιπλώνονται στο «Virgin Mary. Supermarkets. Popcorn. Photographs 1999 to 2020».

View this post on Instagram

A post shared by Fotografiska New York (@fotografiska.ny)

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ο Aldridge έχει συγκεντρώσει ένα εξαιρετικό αρχείο δουλειάς από το οποίο ο ίδιος επέλεξε 64 έργα του. Προερχόμενος από το Βόρειο Λονδίνο, είχε την τύχη να έχει πατέρα τον εικονογράφο Alan Aldridge, ο οποίος ξεκίνησε κάνοντας εξώφυλλα στον εκδοτικό οίκο Penguin Books και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους Rolling Stones, τους Beatles, τους Who και τον Elton John.

«Το να εκφράσω με λόγια αυτό που θέλω να πω είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αλλά χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες μου, έχω τη δυνατότητα να είμαι εξαιρετικά ακριβής με αυτό που θέλω να θίξω. Βασίζομαι στην κλασική ιδέα ότι η δουλειά ενός καλλιτέχνη είναι να προκαλεί ερωτήσεις, παρά να δίνει απαντήσεις», λέει ο Miles Aldridge.

fotografiska.com

Ο Miles που έχει στο βιογραφικό του συνεργασίες με The New Yorker, Vogue Italia, Karl Lagerfeld και Yves Saint Laurent, δουλεύει αποκλειστικά με φωτογραφικό φιλμ, απολαμβάνοντας την ένταση του να μην ξέρει αν έχει τη εικόνα μέχρις ότου έρθουν οι εμφανίσεις από το εργαστήριο. «Το να ξέρεις αν έχεις ή όχι την εικόνα καταστρέφει την ένταση του έργου», τονίζει.

View this post on Instagram

A post shared by Fotografiska New York (@fotografiska.ny)

Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 17 Οκτωβρίου.

View this post on Instagram

A post shared by Fotografiska New York (@fotografiska.ny)

fotografiska.com

Περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ: https://www.fotografiska.com/nyc/miles-aldridge/

Keywords
Τυχαία Θέματα