Η Gucci έκλεισε τα 100, συνεργάζεται με Balenciaga και παρουσιάζει τη Lady Gaga ως «μαύρη χήρα»

18:19 20/4/2021 - Πηγή: InStyle

Η Gucci συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και το γιορτάζει με μια νέα συνεργασία για την συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2021, αλλά και μια ταινία για τα του… οίκου του, που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Το φιλμ «House of Gucci» του πολυβραβευμένου Ridley Scott, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 24 Νοεμβρίου από

την MGM, βασίζεται στο βιβλίο της Sara Gay Forden, «The House of Gucci: a Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed». Αφηγείται την ιστορία της Patrizia Reggiani, η οποία προσέλαβε έναν πληρωμένο δολοφόνο, για να σκοτώσει τον σύζυγό της Maurizio Gucci, καθώς εκείνος την είχε εγκαταλείψει για μια άλλη γυναίκα. Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε έξω από το γραφείο του στο Μιλάνο το 1995, όταν ο ίδιος ήταν 46 ετών.

Η Reggiani ή διαφορετικά «Μαύρη Χήρα», βγήκε από τη φυλακή το 2016, αφού εξέτισε τα 17 από τα συνολικά 29 χρόνια της ποινής της. Το ζευγάρι υποδύονται, στη μεγάλη οθόνη, η Lady Gaga και ο Adam Driver – το όχι και τόσο νέο πλέον, αλλά σίγουρα best thing του Χόλιγουντ που πάντα γοητεύει με τις ερμηνείες του.

Courtesy of Fabio Lovino/MGM

Μέλη της οικογένειας Gucci εξέφρασαν αρνητικά σχόλια όταν είδαν φωτογραφίες των παπαράτσι από τα γυρίσματα της ταινίας. O Al Pacino, ως Aldo Gucci – ο οποίος διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του brand διεθνώς μετά το θάνατο του πατέρα του – εμφανίζεται σύμφωνα με την famiglia Gucci, «παχύς, κοντός, με φαβορίτα, πραγματικά άσχημος, ενώ το σόι των Gucci ήταν όμορφοι, ψηλοί, με μπλε μάτια και κομψοί». Άσχημες εντυπώσεις άφησε και ο… φαλακρός Jared Leto ως Paolo Gucci.

House of Gucci resumed filming with Lady Gaga and Al Pacino in Italy (Picture: Backgrid)

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gucci, Marco Bizzarri, δήλωσε ότι «ο οίκος μόδας επέτρεψε στην ταινία απόλυτη δημιουργική ελευθερία, παρέχοντας πρόσβαση στο ιστορικό αρχείο του». Η Patrizia Gucci, ξαδέρφη του αδικοχαμένου Maurizio, είπε ότι η οικογένειά της θα αποφασίσει τι περαιτέρω κινήσεις θα κάνει μετά την προβολή της ταινίας. Σύμφωνα με την ίδια, «κλέβουν την ταυτότητα μιας οικογένειας, για να αυξήσουν το εισόδημα του συστήματος του Χόλιγουντ. Μπορούμε να μιλήσουμε για τα πάντα αλλά υπάρχει κι ένα όριο».

Ένωση δύο διάσημων οίκων

Πέρα από τα… οικογενειακά δράματα, στα του οίκου μόδας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Alessandro Michele γιορτάζει την συμπλήρωση των 100 χρόνων, με μια συλλογή, για την οποία συνεργάστηκε με τον οίκο Balenciaga και τον συνάδελφό του Demna Gvasalia. Το ιππικό στυλ που πρωταγωνιστεί στην συλλογή «Aria» είναι μια αναφορά στην κληρονομιά του brand, που λάνσαρε τα θρυλικά Horsebit loafers το 1953, ενώ έκτοτε χρηματοδοτεί πολλούς αγώνες ιππασίας.

Photo credit: Gucci

«Γιόρτασα τον ιππικό κόσμο του Gucci, μεταμορφώνοντάς τον σε μια φετιχιστική κοσμογονία. Εξάχνωσα τη σιλουέτα της Marilyn Monroe και την παλιά γοητεία του Χόλιγουντ. Έχω σαμποτάρει τη διακριτική γοητεία της μπουρζουαζίας και τους κώδικες της ανδρικής ραπτικής», αναφέρει για την συλλογή, ο Gvasalia.

Photo credit: Gucci

Η «Aria» παρουσιάζεται με τη μορφή ταινίας που σκηνοθετήθηκε από το Michele και τη βιντεογράφο Floria Sigismondi, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του ’90, σκηνοθετώντας μουσικά βίντεο για τους Björk, David Bowie και Marilyn Manson. Το φιλμ γυρίστηκε στο Savoy Hotel του Λονδίνου, όπου ο ιδρυτής του οίκου, Guccio Gucci εμπνεύστηκε τις πρώτες δημιουργίες του.

Photo credit: Gucci

Η εκλεπτυσμένη πολυτέλεια του Guccio Gucci συνεχίζει να μαγεύει τον κόσμο της μόδας

Σκοπός των συντελεστών ήταν να κάνουν το runway τόσο εντυπωσιακό online όσο είναι και στη live εκδοχή του και όπως θα δείτε στο 15λεπτο φιλμ, το κατάφεραν. Bravissimo!


Keywords
Τυχαία Θέματα