Κώστας Βουτσάς: Τέσσερα χρόνια από τον θάνατό του – Η σπάνια φωτογραφία και το αφιέρωμα της Finos Film

19:01 26/2/2024 - Πηγή: InStyle

O Kώστας Βουτσάς έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 2020 σε ηλικία 88 ετών. Ο θάνατος του “αιώνιου έφηβου” του ελληνικού κινηματογράφου προκάλεσε θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους του και τους θαυμαστές του.

Mε αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τον χαμό του Κώστα Βουτσά, ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία του στο Instagram.

Γράφει ο Άρης

Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τον χαμό του αγαπημένου Κώστα Βουτσά, μια είδηση που βύθισε στο πένθος το πανελλήνιο που υποκλίθηκε στο σπουδαίο κωμικό του ταλέντο και στο μεγαλείο της ψυχής και της προσωπικότητάς του.

Στην φωτογραφία, τον Μάιο του 1969 όπου ανοίγει το φιλόξενο σπιτικό του για τους αναγνώστες του περιοδικού “Φαντάζιο” και φωτογραφίζεται στο σαλόνι δίπλα στο πικ απ κρατώντας δύο από τους αγαπημένους του δίσκους. Όπως διακρίνεται, αριστερά είναι ο δίσκος με τίτλο “Σταλιά σταλιά” της Μαρινέλλας που περιλαμβάνει και το ομώνυμο τραγούδι και επιτυχία της χρονιάς και δεξιά ο δεύτερος μεγάλος προσωπικός δίσκος της Βίκυς Μοσχολιού με αξέχαστες επιτυχίες των Ζαμπέτα, Πάνου, Σπανού, Ξαρχάκου, Κατσαρού Βαμβακάρη, Πυθαγόρα και Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Όπως θα αναφέρει ο ίδιος, υπήρξε λάτρης του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, του “Νέου κύματος” αλλά και της τζαζ μουσικής και μια από τις αγαπημένες του συνήθειες είναι η συλλογή δίσκων με κομμάτια που τον χαλαρώνουν τις στιγμές που απολαμβάνει την θαλπωρή του σπιτιού. Την χρονιά αυτή βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του πραγματοποιώντας καθημερινές πρόβες για το ανέβασμα της επόμενης σαιζόν της κωμωδίας των Τσιφόρου -Βασιλειάδη “Αγάπη μου παλιόγρια” που ανεβάζει στο θέατρο “Γκλόρια” με συνθιασάρχες τους Μάρω Κοντού, Νίκο Ρίζο και Γιάννη Γκιωνάκη ενώ παράλληλα κάνει εντατικά γυρίσματα για τις κωμωδίες της Φίνος Φιλμ και του Γιάννη Δαλιανίδη “Ο γόης” και “Το ανθρωπάκι” που κάνουν πρεμιέρα τον Οκτώβριο και Δεκέμβριο αντίστοιχα της ίδιας χρονιάς.

Ταπεινός και σεμνός εργάτης της τέχνης μέχρι το τέλος που χάρισε απλόχερα το γέλιο και την χαρά στο κοινό για σχεδόν εβδομήντα χρόνια, παραμένοντας για πάντα στην συνείδηση του ως ένας γνήσιος και αυθεντικός καλλιτέχνης, ένας αιώνιος έφηβος και ένα φωτεινό παράδειγμα δύναμης και θέλησης για ζωή και δημιουργία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Το αφιέρωμα της Finos Film

Η Finos Film θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Κώστα Βουτσά, δημιούργησε ένα αφιερωματικό βίντεο το οποίο και δημοσίευσε στους λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Κώστας Βουτσάς έβαλε τη σφραγίδα του σε κωμωδίες, οι οποίες απέκτησαν διαχρονική αξία και προβάλλονται αδιάλειπτα από την μικρή οθόνη. Η Φίνος Φιλμ αποτέλεσε για αυτόν το πολυτιμότερο κεφάλαιο της καριέρας του, αφού γύρισε μαζί της 30 ταινίες – τις περισσότερες που γύρισε ηθοποιός σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Από την πρώτη του ταινία με τον Φίνο, «Η Κυρά μας η Μαμμή» (1958), ο Κώστας είχε το χάρισμα να ερμηνεύει αβίαστα, πληθωρικά και αληθινά. Η περίοδος της καθιέρωσης και της αναγνώρισης ήρθε την δεκαετία του ΄60 όταν θα πρωταγωνιστήσει σε θρυλικές κωμωδίες, με τις ατάκες του να αφήνουν εποχή: «Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;», «Κααατίνα σαλααμάκι» και τόσες άλλες. Οι καρπαζιές που έριχνε στον Τζανετάκο και στον Τζεβελέκο δημιουργούν… «σχολή καρπαζιάς», ενώ η σκηνή που τραγουδάει το περίφημο «Φσστ μποινγκ» στο μιούζικαλ «Κάτι να Καίει» προκαλεί πανζουρλισμό στις αίθουσες.

Υποδύεται διάφορους τύπους ρόλων με την ίδια ερμηνευτική ικανότητα και γίνεται ένας από τους μεγάλους σταρ του Δαλιανίδη και της Φίνος Φιλμ. Μερικοί από τους ρόλους που μένουν αξέχαστοι είναι ο μικροαστός φουκαράς στο «Ανθρωπάκι», ο Κωνσταντινοπολίτης μαμάκιας στη «Νύχτα Γάμου», ο τεμπέλης γιος στη «Χαρτοπαίχτρα», ο λαϊκός ποδοσφαιριστής στο «Μια Κυρία στα Μπουζούκια», ο μικροαπατεώνας στον «Γόη», ο Άραβας γιαλαντζί στον «Ξυπόλητο Πρίγκηψ», και φυσικά ο γιός Ράμογλου με το κότερο στο «Κορίτσια για Φίλημα».

Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη μέρα που έφυγε μακριά μας και τον θυμόμαστε με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα από την διαδρομή του στην FF», αναφέρεται στη λεζάντα της ανάρτησης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Finos Film (@finosfilm_official)

Keywords
Τυχαία Θέματα