Καρό: Πρωταγωνιστεί και στα φετινά φθινοπωρινά outfits

10:08 10/9/2021 - Πηγή: InStyle

Η καλοκαιρινή περίοδος έφτασε δυστυχώς στο τέλος της. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αποχαιρετήσουμε τα summer pieces και να υποδεχτούμε τα φθινοπωρινά. Πλεκτές ζακέτες, μεγάλη ποικιλία από μπότες και καρό θα πρωταγωνιστούν και στα φετινά outfits μας. Μολονότι το εν λόγω μοτίβο είναι ήδη συνυφασμένο με τους πιο ψυχρούς μήνες, αυτή τη χρονιά βιώνει μια άκρως stylish ανανέωση που μας αρέσει πολύ.

Έρχονται βροχές; Σας έχουμε τα πιο stylish

αδιάβροχα για να προετοιμαστείτε για το φθινόπωρο

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη StreeTrends (@streetrends)

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι το γεγονός ότι το καρό διαθέτει μια μακρά και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία. Πιο συγκεκριμένα, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Σκωτία κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα. Είχε αξιοποιηθεί τότε από τις διάφορες οικογένειες της χώρας ως ένας τρόπος να διαχωρίζονται μεταξύ τους. Το κάθε “clan” λοιπόν είχε το δικό του καρό. Στο πέρασμα του χρόνου η θέση του εξακολουθούσε να είναι σταθερή στη μόδα, όμως αποτελούσε κατά κύρια βάση μοτίβο σε ανδρικά ρούχα.

Vivienne Westwood: Η F/W 21/22 συλλογή είναι βγαλμένη από πίνακα ζωγραφικής

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Evans (@classicbritishstyle)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Evans (@classicbritishstyle)

Αυτό ίσχυε έως και το 1940, όταν η εταιρεία Pendleton δημιούργησε τις πρώτες καρό γυναικείες μπλούζες.

Ύστερα από αυτό εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την υφήλιο και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 μάλιστα η grunge σκηνή υιοθέτησε το καρό και έδωσε τη δική της ξεχωριστή πινελιά. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να λησμονήσουμε την εμβληματική εκδοχή του μοτίβου από την Vivienne Westwood. Η σχεδιάστρια μόδας το είχε εντάξει σε πολλά σχέδιά της: από βραδινά φορέματα και κοστούμια έως και κορσέδες, παπούτσια και τσάντες.

Εβδομάδα Μόδας της Στοκχόλμης: Το scandinavian chic στα καλύτερά του!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Vivienne Westwood Archives (@thewestwoodarchives)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iconic Archive (@iconic__archive)

Φτάνοντας στο σήμερα, πολλές fashionistas φαίνεται να λατρεύουν αυτό το διαχρονικό σχέδιο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ταλαντούχα μουσικός Adele, την οποία απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός με την πιο stylish καρό φούστα. Τη συνδύασε με μαύρο ζιβάγκο, ψηλές μυτερές μπότες, μαύρο καλσόν και minimal αξεσουάρ. Η Beyoncé επίσης επέλεξε ένα καρό μωβ κουστούμι, το οποίο φόρεσε με λιλά πλεκτό crop top, mules και mini τσάντα.

Το Clueless inspired ντύσιμο της Beyoncé

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Haute Couture Global (@hautecoutureglobal)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beyoncé (@beyonce)

Πληθώρα οίκων μόδας έχουν προσθέσει το καρό στις φετινές συλλογές τους. Από Valentino και Dior έως Max Mara και Chanel. Αυτό το φθινόπωρό λοιπόν αξίζει να επενδύσετε σε ένα καρό κομμάτι. Άλλωστε η ιστορία αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα μοτίβο που ταιριάζει σε όλα τα στυλ και ποτέ δεν θα είναι out of fashion.

Cardigan: Όλοι οι τρόποι να το εντάξουμε στη φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα μας

ChanelMax MaraDiorValentinoΠαρακάτω ακολουθούν μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές:Isabel Marant Étoile Fontia plaid coatHaculla plaid blouseAlice+Olivia plaid check blazerPhilosophy Di Lorenzo Serafini plaid-check bucket hatMiu Miu plaid shetland skirtOpening Ceremony oversized plaid trench

Keywords
Τυχαία Θέματα