Η μόδα εμπνέεται από την πορσελάνη με It items που θυμίζουν έργα τέχνης

16:57 5/5/2021 - Πηγή: InStyle

Η μόδα αντιγράφει την τέχνη αλλά και το αντίθετο, με κομμάτια της καθημερινότητας που άνετα θα μπορούσαν να είναι έκθεμα σε ένα μουσείο ή μια γκαλερί. Η πορσελάνη φαίνεται πως μαγεύει το τελευταίο διάστημα τους designers, βγάζοντας την art αισθητική της στους δρόμους και ενθουσιάζοντας ακόμα και τον πιο δύσκολο συλλέκτη.

A Meissen krater. Photo: Courtesy of Meissen

Η εταιρεία Meissen με είδη σπιτιού από πορσελάνη

και η Adidas σε μια μοναδική συνεργασία, δημιούργησαν το ζευγάρι παπούτσια Meissen x Adidas Originals ZX8000 το οποίο είναι η χαρά κάθε συλλέκτη. Ζωγραφισμένο στο χέρι και φινιρισμένο με πραγματική πορσελάνη συνδυάζει τα ιστορικά στοιχεία με το μοντέρνο σχεδιασμό. Το κομμάτι αυτό πωλήθηκε πρόσφατα από τον Sotheby’s για 126.000 δολάρια.

The Adidas sneakers. Photo: Leon Greiner

Η κινεζική πορσελάνη είναι μια από τις παλαιότερες μορφές τέχνης που συνεχίζει να είναι in style. Η Tory Burch είχε συνεργαστεί την προηγούμενη σεζόν με την καλλιτέχνιδα κεραμικών και γλύπτρια Francesca DiMattio με έδρα τη Νέα Υόρκη, για την συλλογή της φθινόπωρο/χειμώνας 2020. Η ίδια σχεδίασε μια σειρά από floral κομμάτια με βάση τη γαλλική, αγγλική και τουρκική πορσελάνη καθώς και με ανατρεπτικά και εντυπωσιακά μοτίβα.

Tory Burch Fall/Winter 2020

Ανάλογη ήταν και η συλλογή της ίδιας σεζόν του Paco Rabanne με highlight την πορσελάνη. Ογκώδη, εντυπωσιακά και μοντέρνα XXL μανίκια συναντήθηκαν με φανταχτερά λουλούδια, μερικά από τα οποία συνδυάστηκαν με την iconic τσάντα 1969 του οίκου, η οποία είναι καλυμμένη από κομμάτια πορσελάνης σε σχήμα λουλουδιών.

A Paco Rabanne bag. Photo: Jonathan Embriaco

Συνδυάζοντας την κινέζικη πορσελάνη με τις δημιουργίες της βρετανίδας σχεδιάστριας Thea Bregazzi για την άνοιξη/καλοκαίρι 2021, όπως και με το χρυσό σμάλτο των κοσμημάτων της Vicki Sarge δημιουργήθηκαν μοναδικές καρφίτσες, κολιέ και σκουλαρίκια για το catwalk της νέας συλλογής. Τα κομμάτια και των δύο brands θυμίζουν το design του kintsugi, την ιαπωνική πρακτική της επιδιόρθωσης σπασμένων κεραμικών με χρυσό βερνίκι.

Jewelry by Vicki Sarge. Photo: Courtesy of Vicki Sarge

Η luxury συλλογή της βραβευμένης αγγλίδας σχεδιάστριας Karen Mabon εμπνέεται από τους Josiah Wedgwood, Pablo Picasso, Mary Fedden και Grayson Perry με φανταστικά εικονογραφημένες ρόμπες, φουλάρια και πιτζάμες. «Στο lockdown, το σερβίρισμα γευμάτων σε πολύχρωμα, διακοσμητικά πιάτα μου έφερε τόσο μεγάλη χαρά, ώστε να εκτιμώ την συλλογή μου σε ένα άλλο επίπεδο» είπε η σχεδιάστρια.

View this post on Instagram

A post shared by Karen Mabon (@karenmabon)

Ώρα λοιπόν να… φορέσουμε τη τέχνη!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η μόδα εμπνέεται από τη πορσελάνη με it items που θυμίζουν έργα τέχνης,