Η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής επιστρέφει…live στο Παρίσι

11:04 13/5/2021 - Πηγή: InStyle

Οι Haute Couture σχεδιαστές…ακονίζουν τα ψαλίδια, δουλεύουν ασταμάτητα τις βελόνες τους και ετοιμάζουν εκ νέου μοναδικά, χειροποίητα ρούχα, μιας και ο κόσμος της μόδας «ξυπνά» και πάλι στο Παρίσι!

Chanel SS21/pixelformula

Τα runways επιστρέφουν τον Ιούλιο, καθώς η γαλλική κυβέρνηση προχωρά στη χαλάρωση των μέτρων του lockdown, επιτρέποντας τη διεξαγωγή fashion shows με κοινό, όπως ανακοίνωσε η γαλλική ομοσπονδία μόδας, με την ετήσια Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής να διεξάγεται

από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου.

Chanel SS21/pixelformula

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα μεγάλο show, με εξαίρεση μόνο ορισμένους οίκους, μεταξύ των οποίων οι Dior και Chanel, που οργάνωσαν μεν τις παρουσιάσεις τους με ζωντανό κοινό, αλλά με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων.

Dior SS20/pixelformulaChanel SS20/pixelformula

Τους τελευταίους μήνες, λόγω των αυστηρών μέτρων που επικράτησαν σε όλα τα κράτη, οι περισσότεροι σχεδιαστές παρουσίασαν τις νέες συλλογές τους virtually, ενώ δοκίμασαν κι άλλους πιο δημιουργικούς τρόπους για να τις προβάλλουν, όπως π.χ. μέσω ταινιών μικρού μήκους.

Jim Jarmusch και Saint Laurent μας προσφέρουν some «French Water»

Η ομοσπονδία επισήμανε πως η διαδικτυακή πλατφόρμα της Υψηλής Ραπτικής https://hautecouture.fhcm.paris/fr θα παραμείνει διαθέσιμη για να παρακολουθήσει κανείς τα ψηφιακά show, αλλά και για την αναμετάδοση των επιδείξεων με φυσική παρουσία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας, υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι εβδομάδες μόδας του Παρισιού αποφέρουν έσοδα 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ για την τοπική οικονομία κάθε χρόνο. Η…επανεκκίνηση δεν θα είναι εύκολη αλλά ο le monde de la mode έχει τον τρόπο του.

Dior SS20/pixelformula

Keywords
Τυχαία Θέματα