Η Gisele Bündchen γιορτάζει καθημερινά την Ημέρα της Γης

12:30 22/4/2022 - Πηγή: InStyle

Είναι πρέσβειρα καλής θέλησης στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών από το 2009 και δημιούργησε μια πρωτοβουλία για καθαρά νερά στη γενέτειρά της Βραζιλία, την Horizontina. Για το έργο της, της απονεμήθηκε το Παγκόσμιο Βραβείο Περιβαλλοντικού Πολίτη από την Ιατρική Σχολή του Harvard. H Gisele Bündchen δεν μένει στην πανέμορφη – ομολογουμένως – εξωτερική της εικόνα, αλλά είναι όμορφη και από μέσα.

egyecoland.org Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gisele Bündchen (@gisele)

Με αφορμή την Ημέρα της Γης, ας θυμηθούμε μερικές από τις πρωτοβουλίες της που αποδεικνύουν την αγάπη της για το περιβάλλον. Όταν η Gisele έκλεισε τα 40 τον Ιούλιο του 2020, αποφάσισε να φυτέψει 40.000 δέντρα προς τιμήν των γενεθλίων της, αριθμός που σύντομα ανήλθε στις 250.000 χάρη στην απίστευτη υποστήριξη των θαυμαστών της.

@gisele Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gisele Bündchen (@gisele)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gisele Bündchen (@gisele)

Πέρασε χρόνο με τη φυλή Kisêdjê στην περιοχή Xingu του Αμαζονίου. Η επιβίωσή τους απειλείται λόγω της αποψίλωσης των δασών και της εξόρυξης, που μολύνει την παροχή νερού τους. Η ίδια άρχισε να υποστηρίζει έργα για να βοηθήσει τους ιθαγενείς της περιοχής.

Η Gisele αγαπά το περιβάλλον και δεν το κρύβει

Η ιδέα της αναγέννησης της Γης είναι επίσης ο λόγος που ανέλαβε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ Kiss The Ground για το Netflix. Αφορά την αναγεννητική γεωργία και δίνει λύσεις για το πώς καλλιεργούμε τρόφιμα με τρόπους που τροφοδοτούν το έδαφος και είναι βιώσιμοι.

“Γεννήθηκα νιώθοντας βαθιά συνδεδεμένη με τη φύση, είναι το μέρος που πηγαίνω να επαναφορτίσω. Κατάγομαι από ένα μικρό χωριό στα νότια της Βραζιλίας. Στα διαλείμματα στο σχολείο, η μητέρα μου άφηνε εμένα και τις αδερφές μου στο σπίτι της γιαγιάς μου.

Μου άρεσε να την επισκέπτομαι γιατί αρμέγαμε τις αγελάδες το πρωί, μαζεύαμε αυγά από τα κοτόπουλα και τη βοηθούσαμε να φροντίζει στον κήπο όπου καλλιεργούσε τα δικά της λαχανικά και βότανα. Η γιαγιά μου εκτιμούσε βαθιά τη φύση”, έχει αναφέρει το πρώην supermodel που πέρασε την αγάπη της για το περιβάλλον και έναν καλύτερο πλανήτη και στα παιδιά της. Αυτά δεν είναι άλλωστε ο λόγος που γίνονται όλα;

Keywords
Τυχαία Θέματα