Φυσικό μακιγιάζ: 3 must κανόνες για αψεγάδιαστο αποτέλεσμα

14:48 2/10/2023 - Πηγή: InStyle

Οι ανάλαφρες nude συνθέσεις μακιγιάζ και τα highlighters είναι ασφαλείς επιλογές για να πετύχετε ένα αψεγάδιαστο, φυσικό, λαμπερό μακιγιάζ. Ωστόσο, αν μέχρι στιγμής δεν έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, ενδεχομένως να κάνετε ένα από τα παρακάτω λάθη.

Αποφεύγετε την προετοιμασία της επιδερμίδας

Όσο καλά και αν είναι τα προϊόντα που έχετε επιλέξει, δεν μπορούν να καλύψουν τις ατέλειες μιας ανάγλυφης ή ξηρής επιδερμίδας. Όπως τονίζουν όλοι οι επαγγελματίες make up artists, το ενυδατωμένο και καθαρό δέρμα είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτύχετε μία φυσική και λεία

βάση. Γι’ αυτό και οι ίδιοι συνήθως πριν από τις πασαρέλες, εφαρμόζουν στα μοντέλα ενυδατικές υφασμάτινες μάσκες. Τι μπορείτε να κάνετε; Μην παραμελείτε τη skincare ρουτίνα σας. Αφού καθαρίσετε την επιδερμίδα σας, εφαρμόζετε το σέρουμ ενυδάτωσης και την κρέμα σας. Αν η όψη σας είναι θαμπή, απλώστε ένα primer λάμψης. Αυτές οι συνθέσεις θα κάνουν λεία την επιδερμίδα ώστε να αντανακλάει το φως. Επιπλέον η λεία υφή θα σας διευκολύνει ώστε να απλώσετε ομοιόμορφα το μέικ απ σας.

Ξεχνάτε τον κανόνα “less is more” Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Violette (@violette_fr)

Ποιος είναι ο Νο1 κανόνας για ένα λαμπερό φυσικό μακιγιάζ; Αποφεύγετε τα πολλά προϊόντα βάσης υψηλής καλυπτικότητας. Ενίοτε κάνουν την όψη κουρασμένη ή ακόμα και γερασμένη. Αντί αυτών επιλέξτε ένα ανάλαφρο μέικ απ ομοιόμορφης φυσικής κάλυψης ή μία ενυδατική κρέμα με χρώμα. Επίσης αποφύγετε την πολύ “βαριά” πούδρα. Προτιμήστε μια σε ανάλαφρη compact μορφή και εφαρμόστε τη μόνο στη ζώνη Τ, όπου παρουσιάζονται υπερβολικές γυαλάδες.

Εφαρμόζετε με λάθος τρόπο το μέικ απ

Ενώ η επιδερμίδα είναι ακόμα υγρή από την ενυδατική κρέμα ή το primer, απλώνετε τo μέικ απ είτε με πινέλο είτε με ένα νωπό σφουγγαράκι. Ωστόσο για ένα γρήγορο και πιο φυσικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας (τα οποία έχετε προηγουμένως απολυμάνει). Τέλος, είναι σημαντικό να κάνετε το μακιγιάζ σας με φυσικό φωτισμό. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτυγχάνετε ομοιόμορφη εφαρμογή και θα τσεκάρετε τις πραγματικές αποχρώσεις των προϊόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα