Επαναστατικό φάρμακο: Πώς ξεγελά το σώμα και οδηγεί σε απώλεια βάρους

23:45 27/9/2023 - Πηγή: InStyle

Ένα νέο φάρμακο που ανακάλυψαν οι επιστήμονες μιμείται την άσκηση, ξεγελά το σώμα ώστε να νομίζει ότι ασκείται και οδηγεί σε απώλεια βάρους.

Το νέο φάρμακο στοχεύει μια ομάδα πρωτεϊνών στο σώμα που είναι γνωστές ως ERRs, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ενεργοποίηση ορισμένων από τις πιο σημαντικές μεταβολικές οδούς στους ιστούς που καταναλώνουν ενέργεια, όπως οι μύες, η καρδιά και ο εγκέφαλος.

Φάρμακο σαν άσκηση, χωρίς να κουνήσετε το δακτυλάκι σας

Η νέα

ένωση, που αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε από έναν καθηγητή φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και τους συνεργάτες του, οδηγεί τα παχύσαρκα ποντίκια στην απώλεια βάρους “πείθοντας” τους μυς του σώματος ότι ασκούνται περισσότερο από όσο πραγματικά συμβαίνει, ενισχύοντας έτσι τον μεταβολισμό των ζώων.

Αυξάνει επίσης την αντοχή, βοηθώντας τα ποντίκια να τρέχουν σχεδόν 50% περισσότερο από όσο μπορούσαν πριν, όλα αυτό χωρίς τα ποντίκια να σηκώσουν ούτε το πόδι τους.

Το φάρμακο ανήκει σε μια κατηγορία γνωστή ως “μιμητές άσκησης”, η οποία παρέχει ορισμένα από τα οφέλη της άσκησης χωρίς να απαιτεί σωματική δραστηριότητα.

Η νέα θεραπεία βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, αλλά θα μπορούσε μια μέρα να δοκιμαστεί σε ανθρώπους για τη θεραπεία ασθενειών όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η μυική απώλεια που σχετίζεται με την ηλικία.

Περισσότερα στο oloygeia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα