Χρυσές Σφαίρες 2022: Απουσίαζε από την απονομή η λάμψη των προηγούμενων ετών

10:28 11/1/2022 - Πηγή: InStyle

Ούτε κόκκινο χαλί, ούτε statement φορέματα, ούτε φλας, stars και δημοσιογράφοι. Δίχως τηλεοπτική κάλυψη ή έστω live streaming, παρά μόνο real-time updates στα social media. Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Hollywood (HFPA) αποκάλυψε μέσω Twitter τους βραβευθέντες με

Χρυσές Σφαίρες του 2022 το βράδυ της Κυριακής, χωρίς τίποτα να θυμίζει την λάμψη των προηγούμενων διοργανώσεων.

Χρυσές Σφαίρες 2022: Το δράμα κυριαρχεί στις υποψηφιότητες σε ένα θεσμό υπό αμφισβήτηση

Η 79η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Los Angeles με καλεσμένους μόνο μερικά από τα μέλη της HFPA και εκπροσώπους φιλανθρωπικών οργανώσεων, μετά τα σκάνδαλα που συντάραξαν την Ένωση και την αποχώρηση του NBC από την καθιερωμένη τηλεοπτική κάλυψη της βραδιάς. Μεταξύ των κορυφαίων υποψηφιοτήτων φέτος ήταν η ταινία «Power of the dog» που κέρδισε Χρυσές Σφαίρες στις κατηγορίες Καλύτερη Δραματική Ταινία και Καλύτερη Σκηνοθεσία για την Jane Campion. O 25χρονος ηθοποιός Kodi Smit-McPhee απέσπασε το βραβείο Β′ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ίδια ταινία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Golden Globes (@goldenglobes)

Η αναβίωση του μιούζικαλ «West Side Story» από τον Steven Spielberg πήρε τρία βραβεία, τα Καλύτερης Ταινίας Μιούζικαλ/Kωμωδίας, Α΄ Γυναικείου Ρόλου στην κατηγορία Καλύτερο Μιούζικαλ/Κωμωδία για την Rachel Zegler και Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Ariana DeBose.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Golden Globes (@goldenglobes)

Η Nicole Kidman κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της ως Lucille Ball στο «Being the Ricardos» και ο Will Smith το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «King Richard». Ο πρώην Spiderman, Andrew Garfield απέσπασε το βραβείο Α′ Ανδρικού Ρόλου στην κατηγορία Μιούζικαλ/Κωμωδία για την ερμηνεία του στο «Tick, Tick… Boom!».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Golden Globes (@goldenglobes)

Καλύτερη Δραματική σειρά αναδείχθηκε το «Succession» και το «Hacks» Καλύτερη Κωμική Σειρά (και οι δύο του HBO). Ο πρωταγωνιστής του «Succession», Jeremy Strong έλαβε Χρυσή Σφαίρα Α΄ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική σειρά και η συμπρωταγωνίστριά του Sarah Snook το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου στην αντίστοιχη κατηγορία. Η αγαπημένη μας Kate Winslet βραβεύθηκε με Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου Ρόλου σε Μίνι Σειρά για τον ρόλο της στο «Mare of Easttown».

Στις πρωτιές, η Michaela Jaé Rodriguez πήρε το βραβείο Α′ Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Σειρά και είναι η πρώτη τρανς που κερδίζει Χρυσή Σφαίρα. Ο Yeong-Su του «Squid Game», με το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου έγινε ο πρώτος Νοτιοκορεάτης που τιμάται με Χρυσή Σφαίρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Golden Globes (@goldenglobes)

Εκτός από την αναγνώριση των καλύτερων στον κινηματογράφο και την τηλεόραση έμφαση δόθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της HFPA, η οποία συνεχίζει να κάνει σαρωτικές αλλαγές στο καταστατικό της και τον κώδικα δεοντολογίας με στόχο τη διασφάλιση της διαφορετικότητας και της ισότητας μιας και τόσο κατηγορήθηκε για τις “λευκές” της υποψηφιότητες. «Η συζήτηση για τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη μας πλημμυρίζει. Αυτή είναι μια απαραίτητη φάση προόδου. Η πραγματοποίηση ουσιαστικής και διαρκούς μεταμόρφωσης απαιτεί δέσμευση για δράση και ύπαρξη» ανέφερε ο Neilp Phillips, Chief Diversity Officer της διοργάνωσης.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα λέγαμε εμείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα