Αυτά είναι τα αγαπημένα μας brunch spots για να επισκεφθείτε στην Αθήνα

10:41 16/5/2021 - Πηγή: InStyle

Το brunching, τα τελευταία χρόνια, έχει ενταχθεί για τα καλά στην αθηναϊκή γαστρονομική κουλτούρα, ωθώντας έτσι πολλά μικρά και μεγάλα μαγαζιά να εντάξουν αυτό τον συνδυασμό πρωινού και μεσημεριανού στα menu τους. Και μάλιστα, λόγω της ώρας αυτού του γεύματος που δεν είναι ούτε πολύ νωρίς το πρωί, ούτε αργά το βράδυ, αποτελεί για πολλούς την ιδανική ώρα για φιλικές συναντήσεις και λαχταριστές απολαύσεις χωρίς τύψεις!

Η ιστορία του brunch ξεκινάει το μακρινό 1895, όταν ο όρος χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά για να περιγράψει ένα γεύμα της Κυριακής, στο άρθρο του συγγραφέα Guy

Beringer, “Brunch: A Plea” στο βρετανικό ‘Hunter’s Weekly’.

Κατά τη διάρκεια του lockdown βέβαια, οι φανατικοί οπαδοί του είχαμε αρκεστεί στο να πειραματιζόμαστε με γευστικές συνταγές στο σπίτι, δοκιμάζοντας τις μαγειρικές μας ικανότητες στο croque madame, τα γλυκά και αλμυρά pancakes και τα scrambled eggs, αλλά και στο delivery από τα μαγαζιά που ευτυχώς προνόησαν και φρόντισαν για τα sunday-afternoon cravings μας.

Καθώς όμως εδώ και περίπου μία εβδομάδα η εστίαση στη χώρα είναι και πάλι ανοιχτή, μπορούμε να επισκεφτούμε ξανά τα αγαπημένα μας στέκια – τα οποία μας είχαν λείψει τόσο πολύ – αλλά και να ανακαλύψουμε νέα spots σε διάφορες γειτονιές.

Ρίξτε παρακάτω μια ματιά στις καλύτερες προτάσεις για brunch στην Αθήνα και ετοιμαστείτε να “μπραντσάρετε” ελεύθερα!

Mademoiselle, Μαγνησίας 91, Βύρωνας 162 33

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη

Keywords
Τυχαία Θέματα