Woody Allen: Ένταση στην πρεμιέρα της ταινίας του – Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την ασφάλεια

13:21 5/9/2023 - Πηγή: InStyle

Ο Woody Allen βρίσκεται στη Βενετία για την πρεμιέρα της 50ής του ταινίας, όπου διαδηλωτές που είχαν ως σύνθημα “όχι στην κουλτούρα του βιασμού” συγκρούστηκαν με την ασφάλεια.

Ο πασίγνωστος σκηνοθέτης, καταξιωμένος και αμφιλεγόμενος εξίσου, έφτασε στο κόκκινο χαλί με τη σύζυγό του Soon-Yi Previn, υιοθετημένη κόρη της πρώην συντρόφου του.

Director Woody Allen

presented his 50th film, ‘Coup de Chance’ at the Venice Film Festival, telling reporters he'd led a ‘very lucky life’ https://t.co/eU6dIxc9sB pic.twitter.com/w8UrmJrF3o

Reuters (@Reuters) September 5, 2023

Ο 87χρονος Allen έχει “εξοριστεί” από το Χόλιγουντ από τότε που εμφανίστηκε το κίνημα #MeToo, εξαιτίας των ισχυρισμών ότι κακοποίησε την Previn τη δεκαετία του 1990 και τη δική του υιοθετημένη κόρη, οι οποίες, όπως λέει, κατασκευάστηκαν από την πρώην σύντροφό του, την ηθοποιό Mia Farrow.

Η εμφάνιση του Allen στο κόκκινο χαλί, ωστόσο, στο πλαίσιο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βενετίας, έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από το πλήθος πριν από την πρεμιέρα της ταινίας του “Coup de Chance” (“Stroke of Luck”).

The Venice Film Festival was denounced by some critics for giving director Woody Allen a prestigious slot for his new movie ‘Coup de Chance,’ and a small group of protesters demonstrated as he arrived on the red carpet ahead of the premiere https://t.co/Wf7H0e91iU pic.twitter.com/q0PrVs0VB3

Reuters (@Reuters) September 5, 2023

Επίσης, ξέσπασαν συμπλοκές με διαδηλωτές που φώναζαν “όχι κουλτούρα βιασμού” και ζητούσαν να ανέβουν στο κόκκινο χαλί, προτού τελικά απομακρυνθούν από την εκδήλωση.

Οι αφίξεις στο κόκκινο χαλί συνεχίστηκαν απρόσκοπτα και η ομάδα διαδηλωτών απομακρύνθηκε σύντομα μπροστά από τον κινηματογράφο Lido, δήλωσαν μάρτυρες.

Παρά την ψυχρή υποδοχή που επεφύλαξαν στον Woody Allen έξω, οι δημοσιογράφοι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου φέρεται να τον χειροκρότησαν όρθιοι καθώς μπήκε στην αίθουσα.

Director Woody Allen presented his 50th film, ‘Coup de Chance’ at the Venice Film Festival, telling reporters he'd led a ‘very lucky life’ https://t.co/eU6dIxc9sB pic.twitter.com/w8UrmJrF3o

Reuters (@Reuters) September 5, 2023

Το φεστιβάλ έχει δεχτεί επικρίσεις επειδή συμπεριέλαβε τον Allen αλλά και τον Polanski.

Μιλώντας στη Βενετία, ο Allen δήλωσε στο Variety ότι υποστηρίζει το #MeToo “όπου κάνει κάτι θετικό. Διαβάζω περιπτώσεις όπου είναι πολύ ωφέλιμο… για τις γυναίκες”, είπε, αλλά πρόσθεσε: “Όταν είναι ανόητο, είναι ανόητο.

Είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι έχει ζήσει μια “πολύ, πολύ τυχερή ζωή”, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στα σκάνδαλα που τον έχουν καταδιώξει τα τελευταία χρόνια.

“Είχα μόνο καλή τύχη και ελπίζω να κρατήσει, αν και προφανώς είναι νωρίς σήμερα το απόγευμα”, δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν από την πρεμιέρα της πρώτης του γαλλόφωνης ταινίας, “Coup de Chance”.

‘Είχα δύο αγαπημένους γονείς, έχω καλούς φίλους, έχω μια υπέροχη σύζυγο και γάμο, δύο παιδιά. Σε λίγους μήνες θα είμαι 88 ετών. Δεν έχω μπει ποτέ σε νοσοκομείο. Ποτέ δεν μου συνέβη κάτι τρομερό”, είπε.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης είχε μια ταραχώδη προσωπική ζωή που τον έχει δει να αποκλείεται όλο και περισσότερο από πολλές διασημότητες και στελέχη του Χόλιγουντ.

Ο Allen γνώρισε τη Mia Farrow το 1979, με το ζευγάρι να ξεκινάει σχέση το 1980. Η Mia Farrow πρωταγωνίστησε σε 13 ταινίες του Allen από το 1982 έως το 1992, αλλά ποτέ δεν έζησαν μαζί – αντίθετα ζούσαν σε ξεχωριστά διαμερίσματα σε αντίθετες πλευρές του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Όταν γνωρίστηκαν, η Mia Farrow είχε επτά παιδιά – τρεις βιολογικούς γιους από προηγούμενο γάμο καθώς και τέσσερα υιοθετημένα παιδιά, μεταξύ των οποίων και η Soon-Yi Previn.

Όταν ο Allen και η Farrow δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν το δικό τους παιδί μαζί, η Farrow υιοθέτησε ένα άλλο κοριτσάκι – την Dylan Farrow – το 1985. Η Farrow γέννησε τον γιο τους, Satchel Ronan Farrow (σήμερα γνωστός δημοσιογράφος) το 1987.

Ο Allen και η προσωπική του ζωή απασχόλησαν τα πρωτοσέλιδα τη δεκαετία του 1990 μετά τη σχέση και τον γάμο του με την Previn, καθώς και τις κατηγορίες από την υιοθετημένη κόρη της Farrow, Dylan κατά του Allen, για σεξουαλική κακοποίηση. Ο ίδιος πάντα αρνιόταν τις κατηγορίες και δεν του απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες.

Εννοείται ότι ο Allen και η Previn ανέπτυξαν στενή σχέση το 1991 και το 1992 η Mia Farrow λέει ότι βρήκε γυμνές φωτογραφίες της στο σπίτι του Allen. Ο Allen παραδέχτηκε ότι τράβηξε τις φωτογραφίες δύο εβδομάδες μετά την πρώτη σεξουαλική επαφή με την Previn, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε σε μια μεταγενέστερη μάχη για την κηδεμονία, όταν εκείνη ήταν 21 ετών.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time το 1992, ο Allen δήλωσε: “Δεν είμαι πατέρας ή πατριός της Soon-Yi”, προσθέτοντας: “Δεν έχω καν ζήσει ποτέ με τη Mia. Ποτέ σε όλη μου τη ζωή δεν έχω κοιμηθεί στο διαμέρισμα της Mia και δεν πήγαινα καν εκεί μέχρι που ήρθαν τα παιδιά μου πριν από επτά χρόνια. Ποτέ δεν έκανα οικογενειακά δείπνα εκεί. Δεν ήμουν πατέρας για τα υιοθετημένα παιδιά της με καμία έννοια της λέξης.”

Keywords
Τυχαία Θέματα