Villa Certosa: Πωλητήριο στο κόσμημα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Costa Smeralda – Τα παιδιά του ζητούν 500 εκατ. ευρώ

23:30 21/2/2024 - Πηγή: InStyle

Πωλητήριο μπήκε στην αγαπημένη βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Villa Certosa στην Costa Smeralda.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η βίλα είχε βγει προς πώληση, αλλά αυτήν τη φορά δεν ήταν εκεί ο Μπερλουσκόνι να επιβραδύνει την αγοραπωλησία.

Τη διαδικασία κίνησαν οι πέντε κληρονόμοι του αείμνηστου “Καβαλιέρε”: ο Pier Silvio, η Marina, η Barbara, η Eleonora και ο Luigi, που αποφάσισαν να εξαργυρώσουν το κόσμημα στην Costa Smeralda. Μάλιστα, σύμφωνα με τους FT, οι πέντε κληρονόμοι ζητούν 500

εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των δυνητικών αγοραστών, σχολιάζουν οι Financial Times, είναι Άραβες δισεκατομμυριούχοι, Αμερικανοί και διεθνείς ξενοδοχειακοί όμιλοι. Οι επισκέψεις θα πρέπει να ξεκινήσουν αυτόν τον μήνα. Οι FΤ υπενθυμίζουν, επίσης, ότι η βίλα είχε αποτιμηθεί στα 260 εκατομμύρια ευρώ το 2021.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σημειώνουν οι Financial Times, φιλοξένησε τους πιο ισχυρούς παγκόσμιους ηγέτες στο ακίνητο αυτό, συμπεριλαμβανομένων του πρώην Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μάλιστα, ο Μπερλουσκόνι υποδεχόμενος τον Μπλερ και τη σύζυγό του, Σέρι, το 2004, οργάνωσε γιορτή με πυροτεχνήματα αξίας 50.000 λιρών. Αυτά σχημάτισαν στον ουρανό τις λέξεις “Viva Tony” . Σε συνέντευξή της σε ιταλικό περιοδικό λίγα χρόνια αργότερα, η Σέρι Μπλερ δήλωσε ότι “δεν είχε ξαναζήσει ποτέ τέτοια νύχτα όπως αυτή που περάσαμε με τον [Μπερλουσκόνι] στη Σαρδηνία“.

Ο Σίλβιο είχε αγοράσει τη βίλα στη βορειοανατολική ακτή του νησιού, γνωστή ως Costa Smeralda, στο τέλος της δεκαετίας του 1980 και το ανακαίνισε πλήρως. Το πολυτελές κτήμα προσφέρει άμεση πρόσβαση στη Μεσόγειο Θάλασσα και διαθέτει πέντε πισίνες, γήπεδα γκολφ και τένις, κήπους μεγέθους 80 γηπέδων ποδοσφαίρου. Επίσης, διαθέτει 126 δωμάτια, 4 μπανγκαλόου, ένα γυμναστήριο, ένα θερμοκήπιο, ένα τύπου αρχαίο ελληνικό αμφιθέατρο 300 θέσεων, καθώς και ένα ψεύτικο ηφαίστειο, έναν πύργο. Το ακίνητο περιλαμβάνει επίσης ένα γκαράζ 181 τετραγωνικών μέτρων, ένα πάρκο και έναν φαρμακευτικό κήπο 297 τετραγωνικών μέτρων. Πριν από την αγορά από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η κατοικία ονομαζόταν Villa Monastero: αφού την απέκτησε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, τον Gianni Onorato, ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να την ονομάσει Villa Certosa.

Πωλήθηκε η βίλα στη Λαμπεντούζα

Η Villa Certosa δεν είναι το μόνο ακίνητο του Μπερλουσκόνι που βγαίνει προς πώληση. Ήδη πωλήθηκε η βίλα στη Λαμπεντούζα, με τον Ιταλό οικονομολόγο Τζιάνι Προφίτα να την αγοράζει για 3 εκατ. ευρώ.

“Λυπούμαστε που η οικογένεια Μπερλουσκόνι εγκατέλειψε το νησί της Λαμπεντούζα πουλώντας τη βίλα που αγόρασε το 2011. Χαιρόμαστε όμως που ένας επαγγελματίας ήθελε να την αγοράσει κάνοντας μια επένδυση στο νησί”. Αυτό είπε στο Adnkronos ο Giandamiano Lombardo, πρόεδρος της Federalberghi delle Isole Pelagie, ο οποίος σχολίασε έτσι την πώληση της βίλας.

Ο Μπερλουσκόνι αγόρασε την “Baia della Luna” στην Cala Frances, 9,5 δωματίων, έκτασης συνολικά 254 m2 συν κήπο με θέα στη θάλασσα, το 2011, όταν ήταν πρωθυπουργός. Η εμπιστευτική διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες και ο αγοραστής του ακινήτου είναι ο 63χρονος οικονομολόγος. Γεννήθηκε στην Acquaviva Platani και είναι πρύτανης του διεθνούς πανεπιστημίου υγείας και ιατρικών επιστημών Saint Camillus (UniCamillus ) της Ρώμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα