Tom Ford: Αποχωρεί από τη θέση του ως πρόεδρος του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής

12:19 17/5/2022 - Πηγή: InStyle

Μετά από τρία χρόνια ως πρόεδρος του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής, ο Tom Ford αποχωρεί.

“Στις 31 Μαΐου, θα ολοκληρώσω την τριετή θητεία μου ως Πρόεδρος της CFDA. Όταν ξεκίνησα τον ρόλο μου, τον Ιούνιο του 2019, στόχος μου ήταν να βοηθήσω την αμερικανική βιομηχανία μόδας να γίνει πιο αναγνωρισμένη παγκοσμίως για

το ταλέντο και τη σημασία της. Δεν μπορούσα να φανταστώ τις συνθήκες που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τόσο η βιομηχανία όσο και ο κόσμος – ότι μια πανδημία θα έκλεινε τα πάντα και θα άλλαζε την πορεία της ζωής μας και των επιχειρήσεων μας”, γράφει ο σχεδιαστής στην δήλωσή του.

Ο Ford ανέλαβε τη θέση του προέδρου της CFDA το 2019, μετά την αποχώρηση της Diane Von Furstenberg. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ξεκίνησε την πρωτοβουλία A Common Thread, δωρίζοντας πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια στη βιομηχανία της μόδας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βοήθησε επίσης να επανέλθει σε πλήρη ισχύ η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και το Met Gala το 2021 και το 2022, ενισχύοντας το πνεύμα συναδελφικότητας ανάμεσα στην αμερικανική κοινότητα μόδας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη cfda (@cfda)

“Η πανδημία μας προκάλεσε όλους να σκεφτούμε τις επιχειρήσεις μας με νέους τρόπους – από τη διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής, μέχρι το πώς προσεγγίζουμε και μιλάμε στους πελάτες μας. Αναγκαστήκαμε να βρούμε δημιουργικούς νέους τρόπους για να διευθύνουμε τις εταιρείες μας. Μερικοί μπορεί να πιστεύουν ότι η μόδα είναι απλώς να φτιάχνεις όμορφα ρούχα και αξεσουάρ ή να κάνεις επιδείξεις στις πασαρέλες, να ντύνεις διασημότητες και να οργανώνεις πάρτι, χωρίς να υπολογίζεις τον απίστευτο όγκο δουλειάς που γίνεται στα παρασκήνια ή ότι η βιομηχανία της μόδας είναι μια βιομηχανία 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που απασχολεί εκατομμύρια άτομα.”

Και συνέχισε:

“Ως Πρόεδρος της CFDA, είχα το προνόμιο να βιώσω από πρώτο χέρι την αξιοσημείωτη αποφασιστικότητα και την αισιοδοξία που οδηγεί τον κλάδο μας. Είναι τιμή μου που μπόρεσα να υποστηρίξω το πραγματικά απίστευτο ταλέντο στην αμερικανική βιομηχανία μόδας τα τελευταία τρία χρόνια και ανυπομονώ να συνεχίσω τον ρόλο μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της CFDA“.

Ο Ford θα παραμείνει στη συμβουλευτική του θέση όλο το καλοκαίρι, ενώ η CFDA ψηφίζει για νέο πρόεδρο και θα ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, το οποίο εξέλεξε ομόφωνα τους Aurora James, Thom Browne και Tory Burch ως μέλη του συμβουλίου, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά τους από την 1η Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα