To νέο show του οίκου Gucci θα πραγματοποιηθεί σε ένα εντυπωσιακό κάστρο στην Puglia της Ιταλίας

11:04 15/4/2022 - Πηγή: InStyle

Ο οίκος Gucci αποκάλυψε την τοποθεσία, στην οποία θα διοργανώσει το runway της γυναικείας και αντρικής κολεξιόν του στις 16 Μαΐου. Ο διευθυντής δημιουργικού του οίκου, Alessandro Michele που έχει βάλει στόχο να εντυπωσιάζει συνεχώς, επέλεξε να παρουσιάσει τις δημιουργίες του στο Castel del Monte που βρίσκεται κοντά στη πόλη Andria στην Puglia της Ιταλίας, κάστρο με μοναδικό γεωμετρικό σχήμα, το οποίο προστατεύεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

από το 1996.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Castel del Monte (@castel_del_monte)

Η απόφαση του Michele να φιλοξενήσει την επόμενη επίδειξη μόδας στο Castel del Monte είναι μέρος του συνεχούς διαλόγου του με ιστορικά μέρη. Το κάστρο είναι χτισμένο 540 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε ένα λόφο πλημμυρισμένο από το φως του ήλιου κάθε ώρα της ημέρας λόγω του οκταγωνικού του σχήματος. Με οκτώ δωμάτια σε κάθε όροφο, το κάστρο επιτυγχάνει τη σχεδιαστική τελειότητα και συνδυάζει στοιχεία από τη Βόρεια Ευρώπη, τον ισλαμικό κόσμο και την κλασική αρχαιότητα, αντιπροσωπεύοντας ένα σταυροδρόμι διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών.

GettyImages

Σύμφωνα με την ιστορία, ο Φρειδερίκος Β’, βασιλιάς της Σικελίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από το 1220, καθώς και βασιλιάς της Ιερουσαλήμ από το 1225, ήταν προστάτης της επιστήμης και των τεχνών και ανέθεσε την κατασκευή του κάστρου γύρω στο 1240, καθώς ερωτεύτηκε την πλούσια περιοχή, γεμάτη ποτάμια και δάση.

ImaginApulia

Ενώ οι οίκοι παρουσιάζουν παραδοσιακά τις cruise ή resort συλλογές τους κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ο Alessandro Michele το 2020 αποφάσισε να ακολουθεί δικό του ρυθμό και όπως φαίνεται ο κόσμος της μόδας αγαπά το αντιδραστικό παιδί της. Το όνομα της συλλογής θα αποκαλυφθεί την ημέρα της επίδειξης. Πριν από την πανδημία, ο ίδιος είχε επιλέξει μοναδικές τοποθεσίες για τις παρουσιάσεις των τότε συλλογών cruise του Gucci, όπως τη ρωμαϊκή νεκρόπολη στην Arles της Γαλλίας, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το το 1981, το Dia Art Foundation στη Νέα Υόρκη και την Palatina Gallery του Palazzo Pitti στη Φλωρεντία.

Ανυπομονούμε για το show, Alessandro!
 

Keywords
Τυχαία Θέματα