Swear on Chanel: Το tweed πρωταγωνιστεί στις street style εμφανίσεις του Παρισιού

10:15 11/3/2022 - Πηγή: InStyle

Είτε είμαστε fan του tweed, είτε όχι, όλες μας θα λαχταρούσαμε ένα κλασικό σακάκι δια χειρός Chanel. Οι Παριζιάνες το τιμούν δεόντως, και ο λόγος είναι απλός. Το tweed ύφασμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μια ιστορία και μια γυναίκα. Συγκεκριμένα, η Coco Chanel

είδε στο tweed αυτό που κανένας άλλος σχεδιαστής δεν είχε δει μέχρι τότε: την κομψότητα και την πολυτέλεια ενός υφάσματος, το οποίο ο Dior είχε θεωρήσει κατάλληλο μόνο για να ντύνει… καναπέδες. Κι όμως, το ύφασμα αυτό αποτελεί πλέον συνώνυμο της γαλλικής φινέτσας και υπογραφή του οίκου Chanel.

Instagram @lalarudgeInstagram @claireguillon

Και φυσικά, το show του οίκου Chanel θα μετέτρεπε τους δρόμους του Παρισιού σε μια ζωντανή πασαρέλα από κοινούς θνητούς και celebrities, με πρωταγωνιστή το tweed. Όπως και έγινε. Σακάκια, κοστούμια με μίνι φούστες και ζακέτες, όλες tweed, συνδυάστηκαν με κλασικό τρόπο και preppy style αλλά και με πιο ανατρεπτικά στοιχεία, όπως vinyl και biker boots. Η απόλυτη έμπνευση για το πώς να φορέσουμε το πιο hot trend της εποχής, έρχεται από τους δρόμους της πρωτεύουσας της μόδας.

Instagram @sarahellen_photographyInstagram @sandrasembourgKate Middletοn: Έκλεψε τις εντυπώσεις με κόκκινο tweed σακάκιInstagram @sandrasembourg

Elegant πινελιές με office παντελόνες, κλασικές μπαλαρίνες, χαρακτηριστικές του οίκου και διακριτικά αξεσουάρ με πέρλες συμπληρώνουν με τον πιο κομψό τρόπο το tweed κομμάτι μας. Κι αν η τσέπη μας δεν το… σηκώνει μπορούμε ακόμα να φορέσουμε την τάση χωρίς να χρεοκοπήσουμε, καθώς κυκλοφορούν οικονομικά κομμάτια χωρίς να χάνουν τίποτα από το στιλ του πρωτότυπου.

Instagram @morganemaurice

Το Parisian chic ορκίζεται στη δύναμη του tweed, κι εμείς σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε την τάση με μάτια κλειστά. Είναι chic, έχει χάρη, προέρχεται από το Παρίσι και το αγαπάμε τρελά. Κι αν τα too girly σύνολά του δεν σαν πείθουν, φορέστε μόνο τη ζακέτα με δερμάτινα ή jeans. Θα αναδειχτείτε ως η πιο καλοντυμένη της ημέρας χωρίς καθόλου προσπάθεια. Απλά κάντε το όπως οι Παριζιάνες!

Instagram @noorandzee

Keywords
Τυχαία Θέματα