Sleeping Beauty: Το ξέρατε ότι ο ύπνος με ανοιχτή θέρμανση μπορεί να καταστρέψει την επιδερμίδα σας;

Καθώς ο χειμώνας κάνει την είσοδό του, τα καλοριφέρ ανάβουν, και η αγκαλιά του σπιτιού μας, μάς προσκαλεί να χαλαρώσουμε μέσα στα αφράτα παπλώματά μας. Όμως, ξέρατε ότι αυτή η θερμή ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία της επιδερμίδας μας;

Τι προκαλεί η θέρμανση στην επιδερμίδα

Ίσως να μην το γνωρίζετε, όμως η θέρμανση δεν είναι μόνο φίλη της άνεσης αλλά και εχθρός της επιδερμίδας, δυστυχώς. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η θέρμανση αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την επιδερμίδα μας τους χειμερινούς μήνες. Η ξηρή, κρύα ατμόσφαιρα κρατά λιγότερη

υγρασία, καθιστώντας το δέρμα μας λιγότερο ικανό να απορροφά υγρασία. Το αποτέλεσμα; Ξηροδερμία και λεπτή επιδερμίδα που είναι ευαίσθητη στους ερεθισμούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη محصولات ابریشم GREEPLE LIFE (@greeple_life)

Πώς να προστατευτείτε

Παρόλο που η θέρμανση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην επιδερμίδα, υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι να τα αντιμετωπίσουμε χωρίς το κρύο να μας καταβάλλει. Αφενός κλείνουμε τη θέρμανση το βράδυ και αφετέρου, επιλέγουμε ενυδατικά καθαριστικά και προϊόντα ενυδάτωσης που είναι ουσιώδη για τη διατήρηση της υγρασίας. Αυτές οι πρακτικές συμβάλλουν στη διατήρηση μιας υγιούς επιδερμίδας, ακόμη και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Καθημερινή ρουτίνα

Για να αντιμετωπίσουμε το ξηρό δέρμα, η ρουτίνα ομορφιάς παίζει καθοριστικό ρόλο. Κεραμίδια, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C και ενυδατικά προϊόντα αποτελούν την ιδανική επιλογή για την προστασία και την αναζωογόνηση του δέρματος. Έτσι μπορούμε να απολαύσουμε και την cozy ατμόσφαιρα που δημιουργεί η θέρμανση και μια υγιή επιδερμίδα χωρίς προβλήματα ξηρότητας. Και φυσικά, μη ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Silkeep (@silkeep)

Keywords
Τυχαία Θέματα