Ryan Gosling: O ερωτικός Noah και ο απόλυτος Ken – H νέα ανδρική δύναμη του Χόλιγουντ

12:00 24/3/2024 - Πηγή: InStyle

Όταν ο Ryan Gosling ανέβηκε στη σκηνή των Όσκαρ για να τραγουδήσει το υποψήφιο για χρυσό αγαλματίδιο τραγούδι του I’m Just Ken, απέδειξε γιατί είναι ένας γνήσιος σταρ.

Ντυμένος με το ροζ κοστούμι του, όπως άρμοζε στον πρωταγωνιστή της Barbie, o Gosling έσωσε την παρτίδα της μίας κατά τ’ άλλα χλιαρής οσκαρικής βραδιάς. Τραγούδησε με πάθος και εντυπωσίασε ανεβάζοντας στη σκηνή δεκάδες άλλους Ken, βιώνοντας μία στιγμή Marilyn Monroe στην ταινία του 1953, “Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές”.

Η εκπληκτική σκηνική παρουσία του και η ερμηνεία του “I’m just Ken” εκτόξευσε τις πωλήσεις του single, με το Forbes να μεταδίδει πως υπήρξε αύξηση 2.000%. Επίσης, σύμφωνα με το Billboard, το “I’m Just Ken” αγοράστηκε 900 φορές μεταξύ 10 και 11 Μαρτίου. Το “I’m Just Ken” δεν ήταν μόνο επιτυχία στις πωλήσεις, είχε επίσης καλές επιδόσεις στις πλατφόρμες streaming. Το τραγούδι συγκέντρωσε 417.000 αναπαραγωγές σε ιστότοπους όπως το Spotify και το Apple Μusic, αφού ο Gosling έδωσε το κομμάτι όλο του το είναι. Το ποσό αυτό ήταν αυξημένο κατά 176% σε σχέση με την προηγούμενη των Όσκαρ εβδομάδα.

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι η ξεχωριστή προσωπικότητα, μορφή και ταλέντο του Ryan Gosling, που αποδεικνύει ότι συνεχίζει με κάθε βήμα την ανοδική του πορεία γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Η παρ’ ολίγο καριέρα τραγουδιστή

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο AJ McLean των Backstreet Boys ισχυρίστηκε ότι πρότεινε στον Ryan Gosling μια θέση στο συγκρότημα τη δεκαετία του ’90, πριν το ντεμπούτο άλμπουμ τους οδηγήσει το συγκρότημα στην παγκόσμια επιτυχία, το 1996.

Ο McLean, μιλώντας στο TMZ, δήλωσε: “Δεν πίστευε ότι θα πήγαινε πουθενά, αλλά μετά πήγε. Έχασε κάπως το πλοίο, αλλά… [Ryan] όταν σε δω στο γυμναστήριο, ας ανταλλάξουμε αριθμούς. Και αν ποτέ θελήσουμε ένα έκτο Backstreet Boy, θα σου τηλεφωνήσω“. Ο τραγουδιστής συνέχισε αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του, λέγοντας: “Ryan, λυπάμαι πολύ που δεν σε πήρα τηλέφωνο”.

Ο Ryan Gosling ποζάρει με αφορμή την προώθηση της ταινίας “Barbie”.Photo by Gabe Ginsberg/Getty Images

Σύμφωνα με παλαιότερη συνέντευξη του McClean, ο σταρ έμενε στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων κατά τη διάρκεια των ημερών του ως πρωταγωνιστής της Disney. Ο McClean δήλωσε στον Jimmy Fallon: “Για να μην τα πολυλογώ, μέναμε στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων όταν έκανε το The Mickey Mouse Club. Αυτός, ο Justin [Timberlake], η Christina [Aguilera], η Britney [Spears], όλοι τους. Παίζαμε μπάσκετ σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα.

Το γκρουπ είχε ξεκινήσει. Του έλεγα συνέχεια πόσο μεγάλο θα ήταν αυτό. Και μου έλεγε: Φίλε, οι New Kids [on the Block] το έχουν ήδη κάνει. Αυτό δεν θα πετύχει ποτέ. Απλά ρίξε την μπάλα. Τελικά, έκανε λάθος και όντως πετύχαμε. Ειναι ένας εκπληκτικός ταλαντούχος τραγουδιστής, ερμηνευτής, ηθοποιός.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BARBIE (@barbiethemovie)

Πάντως, ο Gosling δεν φαίνεται να αναρωτιέται “τι θα γινόταν αν”. Μοιαζει να έχει τέλειο συνδυασμό καριέρας, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες που είναι εξίσου αναγνωρισμένες από τους κριτικούς και οικονομικά επιτυχημένες.

Και μπορεί αρχικά να είχε συμμετάσχει σε αρκετές ταινίες, αλλά η παγκόσμια αναγνωρισιμότητα ήρθε τo 2004 όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία “Το Ημερολόγιο”, μια από τις πιο εμβληματικές ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών.

H επική κόντρα με τη Rachel McAdams

Το The Notebook του Nick Cassavetes δεν άφησε καμία τρυφερή και ρομαντική ψυχή ασυγκίνητη. Η ερμηνεία του Ryan Gosling ως του αφοσιωμένου Noah κατέκτησε τις καρδιές μας και ο ίδιος αναδείχθηκε ως τους πιο όμορφους και περιζήτητους ανερχόμενους σταρ της γενιάς του. Και μπορεί η χημεία επί της μεγάλης οθόνης με τη συμπρωταγωνίστριά του, Rachel McAdams, με την οποία μετέπειτα έκανε ερωτική σχέση, να ήταν εκρηκτική, ωστόσο στη διάρκεια των γυρισμάτων οι σχέσεις τους μόνο φιλικές, ή έστω αρμονικές, δεν ήταν.

Ο Ryan Gosling και η Rachel McAdams ήταν το τέλειο ζευγάρι για να δώσουν κινηματογραφική ζωή στους Noah Calhoun και Allie Hamilton του Nicholas Sparks. Το ζευγάρι ήταν συγκλονιστικό και η ταινία απέφερε περισσότερα από 118 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ryan Gosling και Rachel McAdams φιλιούνται.Photo by Jeff Vespa Archive/WireImage

Με τέτοια χημεία επί της οθόνης, ήταν αρκετά δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι οι δυο τους απεχθάνονταν απόλυτα ο ένας τον άλλον στην πραγματική ζωή. Η αντιπάθειά τους μεταξύ τους ήταν τόσο έντονη που ο Nick Cassavetes αναγκάστηκε να παρέμβει για να λύσει το ζήτημα.

Η “στρατολόγηση” των πρωταγωνιστών

Όταν η New Line Cinema απέκτησε τα κινηματογραφικά δικαιώματα του best-seller μυθιστορήματος, είχε ένα εντελώς διαφορετικό πλήρωμα στο μυαλό της για το The Notebook. Ο Steven Spielberg επρόκειτο να αναλάβει την παραγωγή το 1998 και είχε ήδη κλείσει τον Tom Cruise για τον ρόλο του Noah. Δυστυχώς, προγενέστερες υποχρεώσεις κατέστησαν αδύνατο να ολοκληρωθεί αυτή η συνεργασία και αρκετοί άλλοι σκηνοθέτες μπήκαν στη συζήτηση. Ο Jim Sheridan έκανε πίσω και ο Martin Campbell βρισκόταν στα τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων, μέχρι που τελικά ο Nick Cassavetes έγινε ο νόμιμος διεκδικητής του σκηνοθετικού θρόνου. Αρχικά, ο Cassavetes ήθελε ο George Clooney να παίξει τον ρόλο του νεαρού Noah, με τον Paul Newman να ερμηνεύει την ηλικιωμένη εκδοχή του χαρακτήρα.

Η προηγούμενη κινηματογραφική εμπειρία του – καθώς και το γεγονός ότι είναι γιος του σημαντικού δημιουργού John Cassavetes – έδωσε στον σκηνοθέτη τη δυνατότητα να επιλέξει τους κατάλληλους ανθρώπους για να υποδυθούν τους χαρακτήρες. Ο Clooney και ο Newman, παρά την ιδιότητά τους ως σταρ, δεν ήταν οι κατάλληλοι για τους ρόλους τους. Βρήκε ότι ο Gosling ήταν η τέλεια επιλογή, επειδή, σύμφωνα με τον Cassavetes, δεν ήταν όμορφος ή εμφανίσιμος όπως οι άλλοι τύποι του Χόλιγουντ. Ήταν απλώς “ένας κανονικός τύπος που έμοιαζε λίγο τρελός“. Ωστόσο, ο ρόλος ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Gosling και παραμένει μια από τις πιο αγαπημένες ερμηνείες του. Παρά τις σταρ που πέρασαν από οντισιόν για τον ρόλο της Allie, όπως οι Jessica Biel, Ashley Judd, Reese Witherspoon και Britney Spears, αυτόν πήρε τελικά η Rachel McAdams. Ο Cassavetes σημειώνει ότι όταν η McAdams μπήκε μέσα, ήξερε ότι ήταν η κατάλληλη. Ο Cassavetes βρήκε χρυσάφι στο κάστινγκ όταν κατέληξε να πάρει τους δύο πρωταγωνιστές του, και τέθηκαν τα θεμέλια αυτού που έμελλε να είναι μια από τις καλύτερες ταινίες του 2004.

the notebook, 2004 pic.twitter.com/d9bfkrdIUc

— popculture (@notgwendalupe) March 16, 2024 Οι ατελείωτοι καβγάδες

Καθώς η παραγωγή του The Notebook προχωρούσε, η σχέση μεταξύ του Gosling και της McAdams φαινόταν να είναι καλή. Όσο περνούσαν οι μέρες, όμως, οι δύο ηθοποιοί άρχισαν σιγά σιγά να παίρνουν κάποια από τα χαρακτηριστικά του Noah και της Allie, και όχι τα καλά. Άρχισαν να τσακώνονται όλο και περισσότερο. Μια μέρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όλα τινάχθηκαν στον αέρα και ο Cassavetes περιγράφει ένα έντονο περιστατικό μεταξύ του Gosling και της McAdams.

Ο Gosling είπε στον σκηνοθέτη στη μέση μιας μεγάλης σκηνής ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει και πως δεν του πήγαινε καλά. Μάλιστα, ζήτησε να βάλει μια άλλη ηθοποιό να του διαβάσει ατάκες εκτός κάμερας. Η McAdams δεν ήταν πολύ ευχαριστημένη με τις ενέργειες του Gosling. Τα πράγματα άρχισαν να οξύνονται και για να ηρεμήσει το ήδη εξοργισμένο ζευγάρι, ο Cassavetes τους ζήτησε να λύσουν τα προβλήματά τους σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών.

Οι ηθοποιοί Rachel McAdams και Ryan Gosling, βραβεύονται στα MTV Awards για την ταινία “The Notebook”. Photo by John Shearer/WireImage

Όλοι μπορούσαν να τους ακούσουν να ουρλιάζουν ο ένας στον άλλο, αλλά όταν βγήκαν από το δωμάτιο, το γύρισμα έγινε πιο ομαλό σε σχέση με το πώς ήταν πριν. Μετά τον καβγά, τα πράγματα είχαν σίγουρα αλλάξει. Τελικά, ο Gosling και η McAdams ερωτεύτηκαν σταδιακά και άρχισαν να βγαίνουν ραντεβού αν και ο σκηνοθέτης σημείωσε ότι είχε περάσει αρκετός καιρός μετά την ταινία που ξεκίνησαν τη σχέση τους.

To 2005 οι δύο ηθοποιοί βραβεύτηκαν στα MTV Awards ως το καλύτερο φιλί και απέδειξαν και live την απόλυτη χημεία τους.

Οι διακρίσεις

Η ταινία έλαβε αρκετές υποψηφιότητες για βραβεία, κερδίζοντας οκτώ Βραβεία Teen Choice, ένα Βραβείο Satellite και ένα Βραβείο MTV Movie. Ο ίδιος ο Gosling, δύο χρόνια αργότερα έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ταινία Half Nelson. To 2007 κέρδισε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην ταινία Ο Λαρς και η Κούκλα του (Lars and the Real Girl) ενώ το 2010 έλαβε τη δεύτερη υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ταινία Blue Valentine. To 2011 πρωταγωνίστησε στις ταινίες Crazy, Stupid, Love. και Αι Ειδοί του Μαρτίου (The Ides of March) λαμβάνοντας διπλή υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες του 2011. Το 2017 κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ για την ερμηνεία του στο La La Land.

H Emma Stone και ο Ryan Gosling στην εκδήλωση του Hand And Footprint στο TCL Chinese Theatre IMAX on 7 Δεκεμβρίου 2016 στο Hollywood.Photo by Jeffrey Mayer/WireImageΗ καριέρα

Ο Gosling ξεκίνησε την καριέρα του στη δημοφιλή παιδική σειρά The Mickey Mouse Club μαζί με τους Brittney Spears, Christina Aguilera και Justin Timberlake. Στη σειρά τραγουδούσε, χόρευε και ερμήνευε. Εμφανίστηκε σε πολλές καναδικές σειρές όπως Breaker High τις χρονιές 1997-1998 και ακολούθησε ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Ηρακλή στην τηλεοπτική σειρά Young Hercules.

Ο Harrison Ford και ο Ryan Gosling στην εκδήλωση για την ταινία “Blade Runner 2049” στις 21 Σεπτεμβρίου 2017 στο Λονδίνο.Photo by David M. Benett/Dave Benett/WireImage

Το 2000 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία Σύγκρουση Τιτάνων (Remember the Titans) στο πλευρό του Denzel Washington. Το όνομά του άρχισε να γίνεται όλο και πιο γνωστό όταν έπαιξε στην ταινία Ο Πιστός (The Believer, 2001). Η ταινία έλαβε πολύ καλές κριτικές και κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ του Sundance. Το 2002 συμπρωταγωνίστησε μαζί με τη Sandra Bullock στην ταινία Θεωρίες Εγκλήματος (Murder by Numbers) και την επόμενη χρονιά επέστρεψε στο Φεστιβάλ του Sundance με την ταινία Δηλητηριασμένες Ψυχές (The United States of Leland) παίζοντας μαζί με τους Kevin Spacey, Don Cheadle και Michelle Williams.

Το 2004 ήρθε το Ημερολόγιο και το 2006 πρωταγωνίστησε στο ανεξάρτητο φιλμ Half Nelson στον ρόλο ενός ναρκομανούς καθηγητή Ιστορίας. Για την ερμηνεία του έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ και για Screen Actors Guild Award. Μέχρι και σήμερα είναι ο πρώτος Καναδός ηθοποιός ύστερα από 62 χρόνια που προτάθηκε για Όσκαρ. Ο Alexander Knox για την ταινία Wilson ήταν ο τελευταίος που προτάθηκε, το 1944.

Η τελευταία ταινία που πρωταγωνίστησε πριν από την Barbie ήταν το 2017 η Blade Runner 2049.

Προσωπική ζωή

Είχε δεσμό με τη Sandra Bullock από το 2002 έως το 2003 και από το 2004 έως το 2007 με τη συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία Το Ημερολόγιο, Rachel McAdams, με την οποία επανασυνδέθηκε για μικρό χρονικό διάστημα το 2008. Από τον Σεπτέμβριο του 2011 έχει σχέση με τη συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία Στο Τέλος του Δρόμου, Eva Mendes, με την οποία απέκτησε δυο κόρες, την Esmerelda γεννημένη τον Σεπτέμβριο του 2014 και την Amada τον Απρίλιο του 2016. Κι ενώ η σχέση τους προκαλούσε εικασίες στους θαυμαστές για την κατάστασή τους, η Mendes επιβεβαίωσε τον γάμο της με τον Ryan Gosling τον Νοέμβριο του 2022. Η ίδια μοιράστηκε την είδηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε αυστραλιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για τη θερμή υποδοχή και λέγοντας ότι απολαμβάνει τον χρόνο με τον σύζυγό της Ryan.

Ryan Gosling and Eva Mendes in New York City (2012) pic.twitter.com/NdO5FaDg4l

— (@dailygvsling) November 28, 2023 Το “διάλειμμα” μετά την Barbie

Αφού καθήλωσε το κοινό με την αξιομνημόνευτη ερμηνεία του ως Ken στα Όσκαρ, ο Ryan Gosling άφησε για άλλη μια φορά τους θαυμαστές του να κάνουν εικασίες για τα σχέδιά του. Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο καταξιωμένος ηθοποιός μπορεί να σκέφτεται να κάνει ένα διάλειμμα από το Χόλιγουντ για να επικεντρωθεί στην οικογένειά του.

Δημοσιεύματα αποκάλυψαν ότι ο σταρ σκέφτεται να αποσυρθεί από το πολυάσχολο πρόγραμμά του για να δώσει προτεραιότητα στο να περνάει χρόνο με την οικογένειά του, ιδιαίτερα με τις κόρες του, τις οποίες λατρεύει. Παντρεμένος με την ηθοποιό Eva Mendes, ο Gosling φέρεται να επιθυμεί να αφοσιωθεί πλήρως στην πατρότητα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rotten Tomatoes (@rottentomatoes)

Σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες που επικαλείται το Life & Style, ο Gosling αφήνει επίτηδες αρκετές δουλειές για να μπορέσει να είναι παρών για τα κορίτσια του. Παρά το γεγονός ότι έχει μεγάλη ζήτηση στο Χόλιγουντ, είναι αποφασισμένος να θέσει την οικογένεια ως πρώτη του προτεραιότητα αυτή την περίοδο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Life & Style, το διάλειμμα από την υποκριτική θα μπορούσε να εκτείνεται από ένα έως δύο χρόνια, δίνοντάς του άπλετο χρόνο για να απολαύσει την οικογενειακή ζωή.

Η απόφαση του Gosling απηχεί μια παρόμοια επιλογή της συζύγου του, Eva Mendes, η οποία έκανε πίσω στην καριέρα της ως ηθοποιού για να επικεντρωθεί στη μητρότητα. Η Mendes έχει μιλήσει ανοιχτά για τη σημασία του να δίνει το παράδειγμα στις κόρες της και να κάνει επιλογές που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες της ως γονέας.

Keywords
ryan gosling, ryan, noah, νέα, ryan, δυναμη, noah, ryan gosling, the ides of march, crazy stupid love, ides of march, backstreet boys, mickey mouse, rachel mcadams, tom cruise, george clooney, reese witherspoon, Britney Spears, blue valentine, emma stone, justin timberlake, denzel washington, kevin spacey, new york, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, σταρ, ροζ, barbie, single, billboard, apple, photo, disney, club, justin, britney, kids, instagram, μοιαζει, notebook, nick, hamilton, vespa, cinema, clooney, paul, john, ashley, twitter, mtv, καιρος, live, choice, movie, real, girl, blue, valentine, crazy, love, ides, land, emma, hand, hollywood, jeffrey, aguilera, ηρακλης, hercules, ford, runner, david, denzel, washington, numbers, don, ημερολόγιο, φιλμ, screen, award, alexander, knox, wilson, blade, eva, york, city, life, style, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, Valentine Day, τελος του κοσμου, instagram, ρομαντικες ταινιες, βγαινουν, ides, αι ειδοι του μαρτιου, αι ειδοι, ημερολόγιο, βημα, ηθοποιοι, ηθοποιος, καριερα, κοντρα, λονδινο, μπασκετ, προγραμμα, σταρ, σφαιρα, ταινιες, χημεια, apple, barbie, billboard, cinema, ford, mtv, real, runner, vespa, αυξηση, απλα, αφορμη, γεγονος, γινεται, γνησιος, δεδομενο, διαστημα, δυνατοτητα, δυστυχως, δειτε, δωσει, εγινε, ειπε, εβδομαδα, επιτυχια, ζωη, ιδια, ιδιο, θεωριες, φιλμ, κωμωδια, λαθος, μιουζικαλ, μικρο, μορφη, μυαλο, οικογενεια, οκτω, ονομα, οντισιον, παθος, πηγαινε, πλατφορμες, πλοιο, ροζ, προβληματα, πρωταγωνιστες, ψυχη, πωλησεις, ραντεβου, ρολο, σειρες, σιγουρα, συζητηση, συζυγο, συνεχεια, σειρα, σκηνοθετες, σχεδια, τυπος, εικασιες, φεστιβαλ, φιλι, φιλε, φορα, χρυση, αδυνατο, aguilera, award, alexander, ashley, αυστραλιανο, backstreet boys, blade, blue, blue valentine, britney, choice, city, clooney, club, knox, crazy, denzel washington, δικαιωματα, disney, denzel, don, δουλειες, david, δωματιο, eva, emma stone, emma, love, photo, george clooney, john, hamilton, hercules, hollywood, hand, style, ιδιαιτερα, justin, jeffrey, justin timberlake, kevin spacey, kids, κομματι, κορες, καρδιες, life, land, nick, μια φορα, μοιαζει, new york, notebook, paul, washington, πηγες, πληροφοριες, rachel mcadams, reese witherspoon, movie, mickey mouse, σκηνη, single, screen, tom cruise, valentine, wilson, ξεκινησε, york, ψυχες, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα