Roe v. Wade: Διάσημα πρόσωπα αντιδρούν στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

12:39 25/6/2022 - Πηγή: InStyle

Στις 24 Ιουνίου, το Ανώτατο Δικαστήριο ψήφισε 6-3 για να ανατρέψει την απόφαση ορόσημο, η οποία προστάτευε το συνταγματικό δικαίωμα στην έκτρωση. Λίγο μετά την δημοσίευση της απόφασης, stars, celebrities και πολιτικοί μπήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν τις σκέψεις τους.

Ariana DeBose: “Δεν έχω τίποτα καλό να πω αυτή τη στιγμή”.

Hillary Clinton: “Οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η απόφαση για απόκτηση παιδιού είναι μια από τις

πιο ιερές που υπάρχουν και θα πρέπει να παραμένουν μεταξύ των ασθενών και των γιατρών τους. Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι ένα βήμα προς τα πίσω για τα δικαιώματα των γυναικών και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Patricia Arquette: “Αυτό το Ανώτατο Δικαστήριο είναι μια απόλυτη καταστροφή. Από το να δώσουμε στους ανθρώπους το δικαίωμα να φέρουν όπλα μέχρι την αφαίρεση των δικαιωμάτων αυτονομίας των γυναικών πάνω στο σώμα τους. Δεν ήμασταν αντιδραστικοί, το είδαμε να έρχεται”.

Taylor Swift: “Είμαι απολύτως τρομοκρατημένη που βρισκόμαστε εδώ – που μετά από τόσες δεκαετίες ανθρώπων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των γυναικών σε σχέση με το σώμα τους, η σημερινή απόφαση μας το έχει απογυμνώσει”.

Stephen King: “Είναι το καλύτερο Ανώτατο Δικαστήριο που έχει δημιουργήσει ο 19ος αιώνας”.

Elizabeth Banks: “Είναι πολύ δύσκολο να σου πει η χώρα σου ότι η ζωή που ζεις δεν είναι τόσο σημαντική όσο κάποια κύτταρα που διαιρούνται”.

Michelle Obama

“Είμαι συντετριμμένη σήμερα για τους ανθρώπους σε αυτή τη χώρα που μόλις έχασαν το θεμελιώδες δικαίωμα να λαμβάνουν αποφάσεις για το σώμα τους. Είμαι συντετριμμένη που μπορεί τώρα να είμαστε προορισμένοι να μάθουμε τα οδυνηρά μαθήματα μιας εποχής που οι γυναίκες κινδύνευαν να χάσουν τη ζωή τους κάνοντας παράνομες αμβλώσεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Obama (@michelleobama)

Μια εποχή που η κυβέρνηση αρνήθηκε στις γυναίκες τον έλεγχο των αναπαραγωγικών τους λειτουργιών, τις ανάγκασε να προχωρήσουν σε εγκυμοσύνες που δεν ήθελαν και μετά τις εγκατέλειψε. Αυτό έζησαν οι μητέρες και οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες μας, και τώρα είμαστε πάλι εδώ… Αυτή η στιγμή είναι δύσκολη, αλλά η ιστορία μας δεν τελειώνει εδώ. Μπορεί να μην αισθανόμαστε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά αυτή τη στιγμή, αλλά μπορούμε. Και πρέπει”.

Bette Midler: “Τα κατάφεραν. ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ! Το #SCOTUS ανέτρεψε το #RoevWade, το οποίο κατοχυρώθηκε στο Σύνταγμα ως καθιερωμένος νόμος για περισσότερα από 50 χρόνια. Πώς τολμούν; Αυτό το #SCOTUS είναι απολύτως κουφό στη θέληση και ακόμη και στις πραγματικές ανάγκες του αμερικανικού λαού”.

Sophia Bush: “Δεν θα σταματήσουν ποτέ την άμβλωση. Μόνο την ασφαλή άμβλωση. Αυτό δεν είναι θέμα ζωής. Είναι θέμα ελέγχου”.

Viola Davis: “Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή και τη δύναμή μας! ΕΜΕΙΣ οι άνθρωποι”.

Lea Thompson: “Τα όπλα έχουν περισσότερα δικαιώματα από ότι οι κόρες μου”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VIOLA DAVIS (@violadavis)

Keywords
Τυχαία Θέματα