Princess Diana: Αυτό είναι το εφεδρικό νυφικό φόρεμα που θα φορούσε την ημέρα του γάμου της

16:03 25/5/2024 - Πηγή: InStyle

Άραγε ξέρατε ότι το νυφικό της πριγκίπισσας Diana δεν ήταν ένα, αλλά δύο;

Οι Βρετανοί σχεδιαστές Elizabeth και David Emanuel είναι υπεύθυνοι για το νυφικό της πριγκίπισσας Diana, ένα από τα πιο εμβληματικά και αναγνωρίσιμα φορέματα του περασμένου αιώνα. Με ουρά μήκους 25 ποδιών και στολισμένο με 10.000 μαργαριταρένιες παγιέτες, το φόρεμα αυτό αντικατοπτρίζει την πολυτέλεια και τη μαγεία που συνοδεύει τη βασιλική

οικογένεια.

Τα μυστικά μέτρα ασφαλείας

Για να παραμείνει το φόρεμα ασφαλές και μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των δημοσιογράφων, οι σχεδιαστές έλαβαν εξαιρετικά προληπτικά μέτρα. Το φόρεμα φύλασσαν δύο φύλακες ασφαλείας σε μεταλλικό ντουλάπι. Οι σχεδιαστές του δε, έριχναν αποκόμματα υφάσματος στα σκουπίδια για να αποπροσανατολίσουν τους δημοσιογράφους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Getty Images (@gettyimages)

Το μυστικό εφεδρικό φόρεμα

Η ανησυχία για κάποιο πιθανό πρόβλημα έβαλε τους Emanuel να φτιάξουν ένα μυστικό εφεδρικό φόρεμα. Το φόρεμα αυτό δεν τελείωσε ποτέ, καθώς η Elizabeth Emanuel θεώρησε ότι ήταν γρουσουζιά να το ολοκληρώσει. Μετά τον γάμο, το εφεδρικό φόρεμα ξεχάστηκε και χάθηκε στην ιστορία, μέχρι να ανακαλυφθεί ξανά 43 χρόνια αργότερα.

Η αναδημιουργία του εφεδρικού φορέματος

Σαράντα τρία χρόνια μετά τον γάμο, η Elizabeth Emanuel ολοκλήρωσε το εφεδρικό φόρεμα, αναδημιουργώντας το σχέδιο της δεκαετίας του ’80 όσο πιο ακριβώς μπορούσε βλέποντας φωτογραφίες. Το αντίγραφο το είδαμε για μία νύχτα μόνο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο μιας έκθεσης για την 50ή επέτειο του περιοδικού People.

Το εφεδρικό φόρεμα, αν και διαφορετικό από το αρχικό νυφικό, διατηρεί τη φανταχτερή λαιμόκοψη, τα μανίκια με βολάν και τις λεπτομέρειες κεντήματος. Η δημιουργία του αναβίωσε αναμνήσεις για την Elizabeth Emanuel, η οποία έχει στο μυαλό της τη Diana ως μια γνήσια, αυθόρμητη και γενναιόδωρη προσωπικότητα. Η Diana φρόντιζε τους σχεδιαστές, καθοδηγώντας τους και φτιάχνοντας τους καφέ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lauren Fleishman (@laurenfleishman)

Η επιρροή της Diana στη μόδα

Το νυφικό της Diana δεν ήταν μόνο ένα ρούχο, αλλά το ξεκίνημα μιας μεταμόρφωσης για την ίδια. Η σχεδιάστρια αναφέρει ότι η πριγκίπισσα αρχικά δεν ήξερε τι της ταίριαζε, αλλά με τον καιρό βρήκε το στιλ της. Σημαντικές στιγμές της περιλαμβάνουν το στράπλες μαύρο φόρεμα που φορούσε τη βραδιά των αρραβώνων της το τολμηρό ροζ που φόρεσε σε μια φιλανθρωπική συναυλία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Princess Diana Exhibition (@princessdianaexhibition)

Η νέα δημιουργία

Σήμερα, η Elizabeth Emanuel δημιουργεί ένα νέο σχέδιο στη μνήμη της Diana, το οποίο αποκαλεί «Φόρεμα της Συνέχειας». Αυτό το φόρεμα είναι μια σύγχρονη δημιουργία του νυφικού του 1981, εμπνευσμένο από το αρχικό, αλλά προσαρμοσμένο στη σημερινή εποχή. Παρόλο που δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αρχικό, το «Φόρεμα της Συνέχειας» αποτελεί μια συγκινητική προσθήκη στην ιστορία της μόδας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ELIZABETH By Elizabeth Emanuel (@elizabethemanuelofficial)

Keywords
Τυχαία Θέματα