Pina Colada: Ρετρό απόλαυση και εξωτικός αέρας στο μπαλκόνι μας

23:57 14/8/2022 - Πηγή: InStyle

Ξέρετε ότι δημοφιλή κοκτέιλ του ’70, ανάμεσα στα οποία η Pina Colada, επανέρχονται στο προσκήνιο; Ε, μιας και περίπου πριν ένα μήνα και κάτι ημέρες, στις 10 Ιουλίου ήταν η Εθνική Ημέρα Pina Colada στις ΗΠΑ και εμείς εδώ είμαστε στη μέση του καλοκαιριού -και με μεγάλη όρεξη για δροσερά κοκτέιλ- είπαμε ότι είναι ευκαιρία να μάθουμε από πού κρατάει η σκούφια της.

Κατ’ αρχάς, να σημειώσουμε ότι από το 1978 η Pina Colada έχει ανακηρυχθεί το εθνικό ποτό του Πουέρτο Ρίκο –

άλλωστε, εκεί δημιουργήθηκε. Στην παγκόσμια φήμη της, δε, συνέβαλε το τραγούδι «Escape (The Pina Colada Song) του Ρούπερτ Χολμς, που το 1979 έγινε δημοφιλές hit σε όλο τον κόσμο (σιγοτραγουδάτε και εσείς τώρα «If you like pina coladas / And gettin’ caught in the rain»;).

Η ιστορία του κοκτέιλ όμως ξεκινά δυόμιση δεκαετίες πιο πριν, όταν, σύμφωνα με το ξενοδοχείο «Caribe Hilton», ο bartender του, Ραμόν Μαρέρο, κατέληξε το 1954, έπειτα από τρίμηνο πειραματισμό, σε μια συνταγή που αιχμαλώτιζε τις αυθεντικές γεύσεις του Πουέρτο Ρίκο. Για την παρασκευή του, χρησιμοποίησε μάλιστα ένα εμπορικό προϊόν που τότε έκανε τα πρώτα του βήματα στην αγορά: την κρέμα καρύδας Coco Lopez.

Με 30 ml κρέμα καρύδας, 50 ml λευκό ρούμι και 50 ml φρεσκοστυμμένο και σουρωμένο χυμό ανανά μπορείτε να φτιάξετε και εσείς τη δική σας Pina Colada στο σπίτι!

Πηγή: real taste & style

Keywords
Τυχαία Θέματα