Paula Abdul: Μήνυση για σεξουαλική επίθεση κατά του παραγωγού του American Idol

Η Paula Abdul κατέθεσε μήνυση κατά του παραγωγού του American Idol και πρώην συνεργάτη στην κριτική επιτροπή στο So You Think You Can Dance, Nigel Lythgoe. Στην αγωγή που κατέθεσε η πασίγνωστη σταρ κατηγορεί τον Lythgoe για σεξουαλική επίθεση.

Σε έγγραφα που έχει στην κατοχή του το Blast, η τραγουδίστρια, 61 ετών, υποστηρίζει ότι η τηλεοπτική προσωπικότητα, 74 ετών, την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά σε περισσότερες από μία περιπτώσεις. Επίσης, υποστηρίζει ότι την είχε προσβάλει και υποτιμήσει” λεκτικά.

Η σταρ εξήγησε ότι το 2001, την προσέγγισε το FOX για να εμφανιστεί ως κριτής στην αμερικανική εκδοχή της σειράς διαγωνισμού τραγουδιού Pop Idol – στην παραγωγή της οποίας βοήθησε και ο Lythgoe.

Paula Abdul sues ‘American Idol’ executive Nigel Lythgoe for alleged sexual assault https://t.co/bKiU5Ca9Uq pic.twitter.com/tu2dFxfM8o

New York Post (@nypost) December 30, 2023

Λόγω του ότι ήταν “γοητευμένη” από το σόου, συμμετείχε σε μια συνάντηση τόσο με τα στελέχη όσο και με τους παραγωγούς της σειράς. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι “προσβλήθηκε λεκτικά και υποτιμήθηκε από τον [Nigel] Lythgoe”.

Η Abdul δήλωσε ότι της είχε πει, “ότι ήταν μια ξεπερασμένη” διασημότητα και πιθανότατα δεν θα την αναγνώριζαν οι διαγωνιζόμενοι”, παρά το γεγονός ότι άλλοι πίστευαν ότι “ήταν ακριβώς αυτό που έψαχναν”.

Η Paula είχε “σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την εμφάνισή της στην εκπομπή και ενημέρωσε τους εκπροσώπους της για τις ανησυχίες αυτές“, αλλά τόσο η ίδια όσο και η ομάδα της ήλπιζαν ότι το περιστατικό ήταν μόνο ένα “εφάπαξ” περιστατικό. Στα έγγραφα, η τραγουδίστρια υποστήριξε ότι το πρώτο περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης είχε συμβεί κατά τη διάρκεια μιας από τις πρώτες σεζόν του American Idol, ενώ βρισκόταν στο δρόμο για περιφερειακές οντισιόν.

“Ένα βράδυ, μετά τις οντισιόν της ημέρας, ο Lythgoe και ο Abdul μπήκαν στο ασανσέρ του ξενοδοχείου όπου διέμεναν. Μόλις μπήκαν στο ασανσέρ, ο Lythgoe έσπρωξε την Abdul στον τοίχο, στη συνέχεια άρπαξε τα γεννητικά της όργανα και το στήθος της και άρχισε να της βάζει τη γλώσσα του στον λαιμό.“

Η μήνυση υποστηρίζει ότι η Abdul “προσπάθησε να απωθήσει” τον Nigel και ότι έσπευσε στο δωμάτιό της μόλις άνοιξαν οι πόρτες του ασανσέρ. Αμέσως επικοινώνησε με τους εκπροσώπους της για να τους ενημερώσει για το περιστατικό.

Το δεύτερο υποτιθέμενο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ενός δείπνου που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Lythgoe, αφού είχε υπογράψει συμβόλαιο για να εμφανιστεί ως κριτής στο So You Think You Can Dance το 2015, σύμφωνα με το TMZ.

Υποθέτοντας ότι το δείπνο ήταν σε επαγγελματική βάση, η Paula συμμετείχε στο δείπνο. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι κάποια στιγμή, ενώ κάθονταν και οι δύο σε έναν καναπέ, ο Lythgoe προσπάθησε να επιβληθεί πάνω της. Η ίδια ανέφερε επίσης στα έγγραφα ότι είχε επίσης “προσπαθήσει να τη φιλήσει”, ενώ της έλεγε ότι θα αποτελούσαν ένα “εξαιρετικό ζευγάρι εξουσίας”.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι η Abdul, “τον απώθησε, εξηγώντας ότι δεν ενδιαφερόταν για τις προτάσεις του και έφυγε αμέσως”. Ωστόσο, λόγω του φόβου για “πιθανές επιπτώσεις στην καριέρα της“, επέλεξε να μη μιλήσει για το περιστατικό.

Στα έγγραφα, η Paula ισχυρίζεται επιπλέον ότι είχε γίνει μάρτυρας της σεξουαλικής επίθεσης του Nigel σε μία από τις βοηθούς της. Σύμφωνα με το TMZ, η τραγουδίστρια ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Lythgoe της τηλεφώνησε κάποια στιγμή για να της πει ότι πρέπει να το γιορτάσουν γιατί είχαν περάσει “7 χρόνια και η παραγραφή είχε λήξει”. Η σταρ δεν μηνύει μόνο τον Nigel, αλλά και τις εταιρείες 19 Entertainment και Fremantle Media North America.

Keywords
Τυχαία Θέματα