Pangaia και Stella McCartney παρουσιάζουν συλλογές με eco-friendly διάθεση

13:00 28/4/2021 - Πηγή: InStyle

Το στυλ έχει γίνει συνώνυμο με τη βιωσιμότητα για πολλά brands το τελευταίο διάστημα. Eco-friedly υλικά «διεκδικούν» όλο και περισσότερο μια θέση στο χώρο της μόδας, αφήνοντας το περιβάλλον να αναπνεύσει και τα outfits να συμβάλουν ενεργά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Άλλωστε το καταστατικό του ΟΗΕ το 2018 για την κλιματική δράση

της βιομηχανίας (υπογράφηκε από 43 brands, μεταξύ των οποίων Stella McCartney, Adidas και H&M), έχει θέσει ως στόχο για τις εταιρείες να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% μέχρι το 2030, φθάνοντας σε καθαρά μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050.

Air-Ink από τη φύση

Η νέα συλλογή της Pangaia είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της φιλικής διάθεσης προς το περιβάλλον και το μυστικό της βρίσκεται στο… μελάνι. Το print δημιουργείται μετατρέποντας τις εκπομπές άνθρακα σε Air-Ink®, δηλαδή σε σκούρο μαύρο χρωστικό. Το Air-Ink είναι εφεύρεση του ιδρυτή της Graviky Lab, Anirudh Sharma. «Το επιχειρηματικό μας μοντέλο πρόκειται να επεκταθεί για να αλλάξει πραγματικά τη βιομηχανία», λέει η Amanda Parkes, επικεφαλής της καινοτομίας της Pangaia, η οποία γνωρίζει τον Sharma από τις μέρες τους ως μεταπτυχιακοί φοιτητές στο MIT.

thepangaia.com

Τα εργαστήρια Graviky δημιουργούν χρώματα και μελάνι από τον μολυσμένο αέρα της Ινδίας, αιχμαλωτίζοντας αιθάλη μέσω μιας συσκευής τοποθετημένης σε οχήματα ή καμινάδες. Στη συνέχεια, η αιθάλη υποβάλλεται σε διαδικασία φιλτραρίσματος για την αφαίρεση βαρέων μετάλλων και καρκινογόνων ουσιών πριν μετατραπεί σε χρωστική ουσία.

View this post on Instagram

A post shared by Naomi Campbell (@naomi)

Ο δημιουργικός διευθυντής και στιλίστας, Jenke Ahmed Tailly, σχεδίασε τη capsule συλλογή η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φούτερ από ανακυκλωμένο βαμβάκι, track pants, μπλουζάκια και bucket hats, όλα με τη χρήση του νέου Air-Ink. Για την καμπάνια, ο ίδιος επέλεξε τη Naomi Campbell πού όπως επισήμανε «ήταν πάντα η μούσα μου».

Photo: Courtesy of Pangaia & Jenke Ahmed Tailly

Τη συλλογή Pangaia x Air-Ink by Jenke Ahmed Tailly μπορείτε να την βρείτε εδώ: https://thepangaia.com/collections/pangaia-x-air-ink

Για τον Αμαζόνιο

Σε μια ακόμη συνεργασία, η Stella McCartney ενώνει τις δυνάμεις της με τη Greenpeace. Πρόκειται για μία limited edition capsule συλλογή από 100% οργανικό βαμβάκι. Σκοπός είναι η ενίσχυση της καμπάνιας της οργάνωσης, προκειμένου να σταματήσει η αποψίλωση του Αμαζονίου.

stellamccartney.com

View this post on Instagram

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney)

Όπως δήλωσε η βρετανίδα σχεδιάστρια, «η Stella McCartney είναι ένα vegetarian brand από την πρώτη μέρα και δεν θα μπορούσα παρά να είμαι υπερήφανη για την υποστήριξη ενός εξαιρετικού οργανισμού όπως η Greenpeace με σκοπό την ευαισθητοποίηση για ένα τόσο επείγον ζήτημα». Η συλλογή αποτελείται κυρίως από T-shirts και hoodies, για τα οποία χρησιμοποιήθηκαν vintage γραφικά και 100% eco-friendly υλικά.

View this post on Instagram

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney)

Δείτε τη collection εδώ:

https://www.stellamccartney.com/gb/en/women/stella-x-greenpeace

Keywords
Τυχαία Θέματα