Women VS Men: Έρευνα αποδεικνύει πως οι γυναίκες εμβολιάζονται περισσότερο από τους άνδρες

15:12 27/4/2021 - Πηγή: InStyle

Τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες; Τους άντρες να εμβολιαστούν κατά του Covid-19. Νέα στοιχεία σχετικά με το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, δείχνουν ότι οι άνδρες είναι 10 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τις γυναίκες σε σχέση με τον εμβολιασμό.

Όπως φαίνεται δεν σηκώνουν εύκολα… τα μανίκια τους παρότι σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας, παγκοσμίως το ποσοστό των ανδρών που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού είναι 2,5 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τις γυναίκες.

Η διαφορά αυτή δικαιολογείται

καθώς οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εργάζονται σε βασικούς τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης ή των υπηρεσιών εξυπηρέτησης πολιτών και επίσης αποτελούν μεγαλύτερο ποσοστό των ηλικιωμένων κοινοτήτων που έχουν προτεραιότητα εμβολιασμού. Η υγειονομική κρίση έφερε και την επακόλουθη οικονομική κρίση με την ανεργία να μαστίζει περισσότερο τις γυναίκες. Ο εμβολιασμός λοιπόν είναι το κίνητρο για εκείνες προκειμένου να επιστρέψουν γρηγορότερα στην εργασία.

Πρόληψη

Επιπλέον ως πιο… ευαίσθητες από τη φύση τους, εφαρμόζουν με μεγαλύτερη ευκολία προληπτικά μέτρα περίθαλψης. Είναι εκείνες που θα βοηθήσουν τα πιο ευάλωτα μέλη της οικογένειάς τους ή ακόμα και τους γείτονές τους να κλείσουν το ραντεβού τους στο γιατρό.

Βέβαια παρόλο που οι γυναίκες εμβολιάζονται σε υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με τους άνδρες, δεν σημαίνει πως δεν εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες που μπορεί να έχει το εμβόλιο.

The “macho” effect

Πέρα από τα παραπάνω δεδομένα, μια μερίδα γυναικών αποδίδει τη μη αναγκαιότητα του εμβολιασμού στο γενικότερο χαρακτήρα των ανδρών. Όπως το γεγονός ότι νιώθουν… ανίκητοι και δυνατοί. Το σκεπτικό πάει κάπως έτσι: επειδή οι περισσότερες γυναίκες θα εμβολιαστούν, μειώνονται αυτόματα και οι πιθανότητες να μολυνθούν οι άνδρες στο σύνολό τους, επόμενως θεωρείται από εκείνους ως μια win win situation. Επίσης οι άνδρες δεν έχουν υπομονή και βαριούνται το online σερφάρισμα για πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό.

Όπως δήλωσε στους New York Times η Lindsey Leininger, ερευνήτρια πολιτικής υγείας και καθηγήτρια στο Tuck School of Business στο Dartmouth College, «το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι η τελευταία έκφραση του δοκιμασμένου και αληθινού χάσματος μεταξύ των φύλων όσον αφορά τα θέματα υγείας».

Και η μάχη συνεχίζεται…

Keywords
Τυχαία Θέματα