O John Galliano μετατρέπεται σε έναν σπουδαίο σκηνοθέτη

Τα φιλμ ασκούν μεγάλη γοητεία στον John Galliano τους τελευταίους είκοσι μήνες. Ο βρετανός σχεδιαστής που ήταν υπεύθυνος για μερικά από τα μεγαλύτερα live shows της μόδας, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, δεν θα μπορούσε να μην κάνει κάτι αξέχαστο. “Δεν υπήρχε περίπτωση να μην δημιουργήσω, ακόμη και αν ήταν με μια μικρή ομάδα. Αυτή η ιδέα ότι μέσω του κινηματογράφου θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε την ηθική του οίκου ήταν σημαντική

για μένα”, αναφέρει ο Galliano στο BOF.


Η πρώτη ταινία που έκανε στην αρχή της πανδημίας ήταν με τον επί χρόνια συνεργάτη του Nick Knight. Από τότε, μια σειρά από φιλμ συνέχισαν να επεκτείνουν το σύμπαν του πρωτοπόρου σχεδιαστή. Ισχυρίζεται ότι η παραγωγή ταινιών τον έχει απελευθερώσει. “Αφού έκανα αυτά τα live shows, έπρεπε να κάνω αποτοξίνωση, για να ξεφύγω. Αν και δεν είναι ακόμα εύκολο. Για την τελευταία ταινία Co-Ed, η ομάδα είχε τρεις ημέρες για να γυρίσει 73 ρούχα, όπως η συνεχής γρήγορη αλλαγή στα παρασκήνια σε μια επίδειξη μόδας”.


Με τις ταινίές “Co-Ed” για τις συλλογές FW20 Artisanal του Maison Margiela αλλά και SS22, φτάσαμε και στο horror φιλμ με το τίτλο “A Folk Horror Tale” που έλαβε μια σωστή κινηματογραφική πρεμιέρα στο Παρίσι. Σκηνοθετήθηκε από τον Olivier Dahan, ο οποίος είναι πιο γνωστός για το “La Vie En Rose” που προτάθηκε για Oscar. Σύμφωνα με τον Galliano, η μόδα και το σενάριο ήταν άρρηκτα συνυφασμένα. Καθώς εξελίχθηκε η αφήγηση, εξελίχθηκαν και τα ρούχα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη John Galliano (@jgalliano)

Λέτε ο ταλαντούχος σχεδιαστής να μετατραπεί σταδιακά και σε σπουδαίο auter;

Keywords
Τυχαία Θέματα
O John Galliano,