MoMu Antwerp: Ανοίγει και πάλι τις πύλες του με μια εντυπωσιακή έκθεση μόδας

13:19 2/8/2021 - Πηγή: InStyle

Με την έκθεση «Ε/ΜΟΤΙΟΝ. Fashion Transition» που ανατρέχει στα γεγονότα των τελευταίων τριών δεκαετιών και θέτει ερωτήματα σχετικά με το πώς η μόδα μπορεί να επανεφευρεθεί ως βιομηχανία, καθώς και το ρόλο που μπορούν να παίξουν οι σχεδιαστές μόδας στο μέλλον, ανοίγει και πάλι τις πύλες του στο κοινό το μουσείο μόδας, MoMu Antwerp.

Molly Goddard, A/W  2019-2020

Από τις 4 Σεπτεμβρίου, όποιος κάνει βόλτα στους δρόμους της Αντβέρπης, θα βρεθεί μπροστά σε μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες με φωτογραφίες ντιζάιν από

σχεδιαστές μόδας σαν τους Raf Simons, Helmut Lang, Walter Van Beirendonck, Alexander McQueen, Martin Margiela, Hussein Chalayan, John Galliano, Versace, Phoebe Philo, Demna Gvasalia, Molly Goddard, Simone Rocha και άλλους, στο πλαίσιο ενός πρότζεκτ για εορτασμό σε όλη τη βελγική πόλη της επανόδου του φημισμένου μουσείου.

Raf  Simons, A/W 2018-2019

Μέσα από θέματα όπως το γυναικείο σώμα, η 11η Σεπτεμβρίου και η ταυτότητα, η έκθεση εξετάζει πώς η μόδα μπορεί να εκθέσει ή ακόμη και να προβλέψει τα διαφορετικά συναισθήματα που διατρέχουν την κοινωνία. Η μόδα βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγχρονης ζωής και οι καλλιτέχνες και οι σχεδιαστές διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία εικόνων και νοήματος σε εποχές θεμελιώδους και συστημικής αλλαγής.

Τα πέντε ωραιότερα μουσεία μόδας στον κόσμο

Walter Van Beirendonnck, S/S 2002

Η έκθεση χωρίζεται σε κεφάλαια που λειτουργούν ως πύλες μέσω των οποίων διερευνάται η κοινωνική, πολιτική και ψυχολογική αλλαγή. Όλα τα αντικείμενα παρουσιάζονται ως σύμβολα, εικόνες ή μεταφορές της εποχής τους. Μερικές φορές προσφέρουν ιδέες για κρίσιμες σκοτεινές αλήθειες για τον κόσμο, ενώ άλλες παρέχουν χιουμοριστικές εικόνες για το πώς είναι να ζεις στον κόσμο σήμερα.

Minju Kim, A/W 2020-2021

Η κατά 800 τετραγωνικά μέτρα επέκταση και ανακαίνιση του MoMu Antwerp ολοκληρώθηκε προσφάτως από το βελγικό γραφείο B-architecten. Η συλλογή άνω των 35.000 αντικειμένων του μουσείου περιλαμβάνει και τη μεγαλύτερη collection avant garde βελγικής μόδας στον κόσμο.

Ann Demeulemeester, S/S 1998

«Η κατανόηση της μόδας είναι ένας τρόπος για να καταλάβουμε, ακόμη και να εκφράσουμε, τόσο τις ελπιδοφόρες, όσο και τις δυσάρεστες αλήθειες του κόσμου. Η έκθεση θέλει να εμπνεύσει και να θέσει ερωτήσεις σχετικά με την επανεφεύρεση της μόδας ως βιομηχανίας και τον μελλοντικό ρόλο των σχεδιαστών και των καλλιτεχνών. Πάνω από όλα η έκθεση είναι μια ιστορία για την τρομερή ανάγκη μας για συναίσθημα. Η μόδα είναι συναίσθημα σε κίνηση», επισημαίνει η διευθύντρια και επικεφαλής επιμελήτρια του μουσείου, Kaat Debo.

momu.be/en/exhibitions/emotion-en

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση δείτε εδώ: E/MOTION. Fashion in Transition

Keywords
Τυχαία Θέματα