Michelle Yeoh: Ο ρατσισμός του Χόλιγουντ την ανάγκασε να απέχει δύο χρόνια από την κινηματογραφική βιομηχανία

23:38 5/3/2023 - Πηγή: InStyle

Η Michelle Yeoh είναι η πρώτη Ασιάτισσα υποψήφια για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Everything Everywhere All At Once».

Michelle Yeoh: Δάκρυα συγκίνησης στα SAG Awards – “Αυτό είναι για κάθε κοριτσάκι που μου μοιάζει”

Η επιτυχημένη ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό People και τόνισε μεταξύ άλλων ότι στη μέχρι τώρα πορεία της αντιμετώπισε

πολλές δυσκολίες και στερεότυπα. Όπως αποκάλυψε άλλωστε αυτοί ήταν και οι λόγοι που έκανε πίσω και δεν εργάστηκε επί δύο χρόνια στον κινηματογράφο.

Oscar Nominee Michelle Yeoh Gets Personal About Her Family and Fighting Stereotypes – People https://t.co/Hmp014S1Zj

— Christina Messenger (@Messe3Christina) March 4, 2023

Η Michelle Yeoh αναφέρθηκε στον ρόλο που της έδωσε αναγνωρισιμότητα. Πρόκειται για τον ρόλο της, ως κορίτσι του James Bond στο «Tomorrow Never Dies» με πρωταγωνιστή τον διάσημο Pierce Brosnan.

«Ο Τζέιμς Μποντ σε εκείνη τη φάση ήταν γνωστός μόνο ως ένας μάτσο άνδρας και τα κορίτσια γύρω του ήταν απλά κορίτσια με χαριτωμένα ονόματα».

Η Michelle Yeoh «άνοιξε» τον δρόμο για να δημιουργηθούν και άλλοι πιο… «σύνθετοι» γυναικείοι χαρακτήρες στο Χόλιγουντ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Yeoh 楊紫瓊 (@michelleyeoh_official)

«Όταν πρωτοήρθα στο Χόλιγουντ, ξαφνιάστηκα λίγο όταν μου είπαν: “Πρώτα απ’ όλα, είσαι μειονότητα”. Εκείνο το διάστημα, οι άνθρωποι στη βιομηχανία δεν μπορούσαν πραγματικά να ξεχωρίσουν αν ήμουν Κινέζα ή Γιαπωνέζα ή Κορεάτισσα ή αν μιλούσα καν Αγγλικά», είπε η Μαλαισιανή ηθοποιός.

Μετά από την επιτυχημένη της πορεία αλλά και την υποψηφιότητά της για το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, η Michelle Yeoh αναφέρθηκε στον επόμενο ρόλο της. Συγκεκριμένα, θα πρωταγωνιστήσει στη «Madam Morrible», κινηματογραφική μεταφορά του «Wicked».

«Στο παρελθόν, αυτός ο ρόλος θα ήταν για μια καυκάσια κυρία. Αυτό είναι που ονομάζουμε ποικιλομορφία, συμμετοχικότητα. Έτσι το κάνεις να δουλέψει. Είναι μια φυσική διαδικασία, η πρόοδος, η εξέλιξη που μπορούμε να έχουμε. Το βλέπω ως «σημάδι προόδου» στην κινηματογραφική βιομηχανία” είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Jamie Lee Curtis: Βραβεύτηκε στα SAG Awards και πανηγύρισε φιλώντας στα χείλη την Michelle Yeoh

Keywords
Τυχαία Θέματα