Marie Helvin: Στα 71 της αποδεικνύει ότι είναι το απόλυτο μοντέλο εσωρούχων – Η δυναμική επάνοδος μετά τη μαστεκτομή

20:30 18/1/2024 - Πηγή: InStyle

Η Marie Helvin, ένα από τα πρώτα supermodel, τονίζει πως αν και 71 χρόνων δεν είναι έτοιμη να συνταξιοδοτηθεί ενώ συνεχίζει την αποστολή της γυναικείας ενδυνάμωσης.

Fashion icon, supermodel και 12 φορές πρωταγωνίστρια στο εξώφυλλο της Vogue, η Marie Helvin πήρε θέση ενάντια στην έλλειψη ηλικιακής ποικιλομορφίας στη βιομηχανία της μόδας σε μια τολμηρή νέα καμπάνια εσωρούχων.

Η Helvin είναι το νέο πρόσωπο της καμπάνιας για τον Άγιο Βαλεντίνο της Bluebella lingerie και ποζάρει με διαφορετικά σετ εσωρούχων. Παράλληλα, δηλώνει ότι ο κόσμος της μόδας είναι “κολλημένος” στις γυναίκες κάτω των 30 ετών και ότι οι γυναίκες άνω των 60 αγνοούνται και είναι “αόρατες”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bluebella Lingerie (@bluebella)

Η δουλειά αυτή είναι η πρώτη της Helvin από τότε που υποβλήθηκε σε μαστεκτομή το 2022 για τον καρκίνο του μαστού.

“Δεν είμαι έτοιμη να αποσυρθώ ακόμη, ποιος λέει ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να γίνει μοντέλο εσωρούχων στα 70 της; Αρνούμαι να με ορίζουν και να με διακρίνουν λόγω της ηλικίας μου. Με εξοργίζει τόσο πολύ το γεγονός ότι οι γυναίκες αγνοούνται και γίνονται αόρατες μετά την ηλικία των 60 ετών. Τα στελέχη μάρκετινγκ και οι μάρκες είναι κολλημένες στις γυναίκες των 20 και 30 ετών και αγνοούν σταθερά τις γυναίκες που έχουν περάσει αυτήν την ηλικία, αυτό πρέπει να σταματήσει”, δήλωσε η Helvin.

#throwbackthursday Marie Helvin in a £3 swimsuit from C&A on the January 1975 cover of Vogue, shot by @BaileyQuotes pic.twitter.com/6NMPjFIQyv

— British Vogue (@BritishVogue) July 31, 2014 Η περιπέτεια με την υγεία της

Μιλώντας για τη μαστεκτομή, σημείωσε: “Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να είμαι αρκετά δυνατή συναισθηματικά και σωματικά ώστε να κάνω μια ολόκληρη μέρα φωτογράφισης. Το στήθος μου ήταν τέλειο, πραγματικά ήταν. Η απώλειά του δεν ήταν μόνο σωματική, αλλά και νοητική και συναισθηματική αφαίρεση. Μόνο τώρα αισθάνομαι ξανά έτοιμη να κάνω αυτή την καμπάνια, η διαδικασία ανάρρωσης πήρε αρκετό χρόνο και προφανώς το στήθος μου υπέστη ένα τεράστιο τραύμα…”.

See why EVERYONE is obsessed with Marie Helvin, the pizza-loving, 62 year old lingerie model: http://t.co/1nIA8GN996 pic.twitter.com/oYpBLD5k88

Cosmopolitan (@Cosmopolitan) June 21, 2015

Και πρόσθεσε: “Αλλά είναι ένα όμορφο στήθος και ο χειρουργός μου έκανε απίστευτη δουλειά… μου έδωσε μεγάλη ώθηση αυτοπεποίθησης για να επιστρέψω και πάλι στο μόντελινγκ”.

Θύμα ηλικιακών διακρίσεων

Η Helvin, η οποία σταμάτησε να εργάζεται τακτικά ως μοντέλο στη μέση ηλικία, λέει ότι έχει βιώσει από πρώτο χέρι τις ηλικιακές διακρίσεις της μόδας, παρά τη λαμπρή καριέρα της.

"Got a loaded imagination
Bein' fired by girls talk
It's a more or less situation
Inspired by girls talk"
Grace Jones, Anjelica Huston, Jerry Hall and Marie Helvin backstage at the Royal Albert Hall, 1985 pic.twitter.com/woMwbVFJ8n

James William ஜ (@veniveci) March 15, 2022

“Στην πραγματικότητα σταμάτησα το μόντελινγκ γύρω στην ηλικία των 40 ετών, επειδή δεν υπήρχε δουλειά και θεωρούμουν πολύ μεγάλη. Και πραγματικά, μόνο όταν έγινα 50 ετών άρχισα να εργάζομαι ξανά”, δήλωσε. “Έτσι, αυτή είναι η δεύτερη καριέρα μου κατά έναν περίεργο τρόπο. Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα διαρκέσει, αλλά θα συνεχίσω για όσο υπάρχει, γιατί το απολαμβάνω. Και επίσης, είναι η δουλειά μου. Είναι αυτό που έκανα σε όλη μου τη ζωή. Είναι αυτό που ξέρω πώς να κάνω καλύτερα απ’ όλα. Και το αγαπώ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα