Jean Paul Gaultier: Η συνεργασία με τον οίκο Sacai και την Chitose Abe που θα θυμόμαστε

10:26 10/7/2021 - Πηγή: InStyle

Ο θρυλικός Jean Paul Gaultier είχε ανακοινώσει το τέλος της σχεδιαστικής του καριέρας, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο τελευταίο αποχαιρετιστήριο show του. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που ο οίκος επέλεξε μετά από δύο σχεδόν χρόνια πανδημίας, και απίστευτων για όλους μας εμπειριών, να κάνει την επανεμφάνιση του με μια συνεργασία- αναγέννηση με τον οίκο Sacai.

Armani Prive: Η νέα FW 2021/2022 Couture

συλλογή από τον Giorgio Armani

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jean Paul Gaultier (@jeanpaulgaultier)


Η Chitose Abe, καλλιτεχνική διευθύντρια του Sacai, είναι γνωστή για την μοναδική της ιδιότητα να συνθέτει δύο διαφορετικά ρούχα, με έναν ιδιοφυή τρόπο. Η ίδια δηλώνει πιστή θαυμάστρια του Jean Paul Gaultier, σε βαθμό που δεν χρειάστηκε σχεδόν καθόλου να ανατρέξει στα αρχεία του οίκου. “Ήταν κάτι πολύ προσωπικό, περισσότερο μια φιλική πρόταση“, δήλωσε για την προσέγγιση της από τον Gaultier. “Σαν μια πρόσκληση σε τσάι. Δεν έμοιαζε σαν να έρχονται κοντά δύο εταιρίες, αλλά δύο άνθρωποι”.

Η σχεδιάστρια, παρόλο που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ ξανά στην πραγματικότητα με την Haute Couture, δεν δυσκολεύτηκε και πολύ, χρησιμοποιώντας όλα τα signature styles του Gaultier, φέρνοντάς τα στο σήμερα με την ματιά του Sacai.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη sacaiofficial (@sacaiofficial)


Έτσι, είδαμε το iconic κωνικό σουτιέν του οίκου από το 1984, να πρωταγωνιστεί σε ένα new age κοστούμι με ρίγες. Bomber jackets, παντελόνες, trench coats και denims, όλα υπερμεγέθη, έντονα, δυνατά και συνάμα σύγχρονα, δυναμικά. Ξεχωρίσαμε την νέα της ανάγνωση στο γυναικείο κοστούμι, την iconic μαρινιέρα του Jean Paul Gaultier δουλεμένη με τούλι και overall μπότες σε πολύχρωμα καρό, και φυσικά τα δύο γούνινα σύνολα με Viking style.

High light της συλλογής ήταν τα second skin messy κομμάτια, με τα tattoo prints, που φορέθηκαν σε μπλουζάκια, κολάν και bodies, και αντιπροσωπεύουν την συνεργασία με τον tattoo artist, Dr. Woo. Τα παπούτσια κατασκευάστηκαν από τον Pierre Hardy, έχοντας ως σημείο αναφοράς την φθινοπωρινή συλλογή του Gaultier από το 1994, με έμπνευση από την Μογγολία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη sacaiofficial (@sacaiofficial)


Ακόμη θαυμάσαμε τους επιβλητικούς όγκους και την ποικιλία των υλικών, αφού η Abe χρησιμοποίησε από faux γούνα και μαλλί, έως οργάντζα, τούλι  και denim.

Δείτε τα looks που ξεχώρισαν:Courtesy Jean Paul GaultierCourtesy Jean Paul GaultierCourtesy Jean Paul GaultierCourtesy Jean Paul GaultierCourtesy Jean Paul GaultierCourtesy Jean Paul GaultierCourtesy Jean Paul GaultierCourtesy Jean Paul GaultierCourtesy Jean Paul GaultierCourtesy Jean Paul GaultierCourtesy Jean Paul Gaultier

Keywords
Τυχαία Θέματα