Η αρχαία Ρώμη ξαναζωντανεύει μέσα από το show του οίκου Fendi

09:47 10/7/2021 - Πηγή: InStyle

Οι Haute Couture συλλογές του οίκου Fendi, έχουν πάντα πρωτότυπα και ενδιαφέροντα themes. Την προηγούμενη σεζόν, για την spring/summer 2021 collection, η συγγραφέας Virginia Woolf αποτελούσε την κυρίαρχη πηγή έμπνευσης. Συνδύαζε τη Βρετανική λογοτεχνία με το ιταλικό design και απέσπασε εξαιρετικά θετικές κριτικές. Για το τωρινό autumn/winter show,

ο σχεδιαστής Kim Jones εμπνεύστηκε από την αρχαία Ρώμη και μας ταξίδεψε σε άλλες εποχές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη mrkimjonesOBE (@mrkimjones)

Σε ένα film γυρισμένο από τον σκηνοθέτη Luca Guadagnino και μέσα από την καλλιτεχνική ματιά του Pier Paolo Pasolini, μας παρουσιάστηκε μια νέα οπτική αυτής της ιστορικής περιόδου. Αποθεώνοντας την αρχιτεκτονική και την τέχνη της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η πασαρέλα ήταν αδιαμφισβήτητα εκθαμβωτική.

Prada: Η ανδρική συλλογή για την άνοιξη/καλοκαίρι 2022 χτυπάει… κόκκινο

“Ο Pasolini παρατηρούσε τη Ρώμη να γίνεται σύγχρονη – και αυτό είναι που με ενδιαφέρει: η σύνδεση των εποχών, το παλιό με το νέο, το παρελθόν με το παρόν”, εξήγησε ο Jones. “Η Ρώμη είναι μια συναρπαστική πόλη, επειδή έχει τόσο παρελθόν – και εγώ στράφηκα στον Pasolini γιατί πάντα μου άρεσε το όραμά του για τον κόσμο”, πρόσθεσε.

Courtesy of FendiCourtesy of Fendi

Οι λευκές, nude και γκρι αποχρώσεις κυριαρχούν στα couture κομμάτια. Οι κλασσικές γραμμές, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα υφάσματα και μοτίβα, δημιουργούν το ιδανικό κράμα μινιμαλισμού και μαξιμαλισμού. Επιπρόσθετα, το casting για τα άτομα που περπάτησαν, ήταν εντυπωσιακό. Τα μοντέλα ήταν κατάλληλα επιλεγμένα, έτσι ώστε να αναδείξουν την ξεχωριστή ομορφιά των ενδυμάτων. Στην πασαρέλα παρατηρήσαμε και ορισμένα πολύ διάσημα πρόσωπα, όπως τη Bella Hadid, την Kate Moss αλλά και την κόρη της, Lila Moss.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lila Grace (@lilamoss)

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το show παρακάτω:


Keywords
Τυχαία Θέματα