Jade Roller, Gua sha: Γιατί αξίζει να προσθέσεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου αυτά τα beauty tools;

09:47 1/12/2020 - Πηγή: InStyle

Την τελευταία περίοδο, η οποία είναι αρκετά ιδιαίτερη και στρεσογόνος για όλους μας, χρειάζεται να θέσουμε έναν νέο στόχο. Να προσθέσουμε περισσότερες self care δραστηριότητες στην καθημερινότητα μας. Ο κόσμος της ομορφιάς μάλιστα μας δείχνει για ακόμα μία φορά πως μπορούμε να φροντίσουμε τον εαυτό και την επιδερμίδα μας, χρησιμοποιώντας δύο beauty tools, το jade roller και το gua sha.

Πολλές από εσάς, πιθανώς να αναρωτιέστε

τι είναι αυτά τα δύο beauty tools. Την απάντηση στις πιο συχνές ερωτήσεις για τη χρήση του jade roller και του gua sha θα μας δώσει η Σοφία Καραντέλου, ιδιοκτήτρια του ολιστικού κέντρου ομορφιάς και ευεξίας, Home of Etheria.

Τι είναι το Jade Roller και για ποιο λόγο είναι τόσο διάσημο; Από τι υλικό είναι φτιαγμένο;

Το Jade Roller είναι ένα roller προσώπου φτιαγμένο από νεφρίτη, ο οποίος είναι ημιπολύτιμος λίθος, αν και έχει επικρατήσει να ονομάζεται έτσι ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής του. Υπάρχουν και roller με άλλες ονομασίες, ανάλογα με τον κρύσταλλο από τα οποία είναι φτιαγμένα, συνήθως από rose quartz και αμέθυστο. Η χρήση του είναι απλή και ξεκουράζει άμεσα το δέρμα επομένως είναι ένα εργαλείο
ομορφιάς που έχει κατακτήσει μία θέση δίπλα στα καλλυντικά μας.

Ποια είναι η σωστή χρήση του και κάθε πότε πρέπει να το χρησιμοποιούμε;

Χρειάζεται να γίνονται απαλές κινήσεις από μέσα προς τα έξω και από πάνω προς τα κάτω. Δρα κυρίως στη λέμφο με αποτέλεσμα να αποσυμφορείται η περιοχή του προσώπου και των ματιών, έτσι είναι ιδανικό για το πρωί. Είναι ακόμη καλύτερα αν το χρησιμοποιούμε αμέσως μετά την εφαρμογή της κρέμα μας, ώστε να
απορροφηθούν καλύτερα και τα συστατικά της. Είναι καλό να υπάρχει μία τακτικότητα στη χρήση του, χωρίς όμως αυτό να έχει ένα αυστηρό χρονικό πλαίσιο. 1 φορά την ημέρα κατά μέσο όρο, μπορεί όμως και παραπάνω ή λιγότερο, ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου μας.

Πως λειτουργεί η θεραπεία με το gua sha και ποια είναι το οφέλη στην επιδερμίδα μας;

Πρόκειται για μία μη παρεμβατική θεραπεία που γίνεται με το εργαλείο gua sha, το οποίο είναι συνήθως φτιαγμένο από κρύσταλλο. Μέσω ειδικών κινήσεων που κάνουμε με αυτό, χαλαρώνουμε τη μυϊκή ένταση στο πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα το γυμνάζουμε. Το gua sha ενισχύει τη λεμφική αποσυμφόρηση, την αιματική κυκλοφορία και τη παραγωγή κολλαγόνου. Προωθεί την αντιγήρανση μέσω της
υποστήριξης της γενικής υγείας του δέρματος. Οι λεπτές ρυτίδες λειαίνονται και το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό, τονωμένο και λαμπερό. Ακόμη όμως και σε νεανικά δέρματα μπορεί να κάνει ένα πολύ ωραίο και φυσικό contouring.

Υπάρχει περίπτωση να μας προκαλέσει ερεθισμό στην επιδερμίδα; Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος;

Ναι, υπάρχουν αντενδείξεις στην εφαρμογή του, για παράδειγμα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα ακνεϊκά δέρματα. Είναι μερικά σημεία που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Είναι όμως κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και εφόσον χρησιμοποιείται υπό σωστές οδηγίες, δεν παρουσιάζει καμία
απολύτως παρενέργεια.

Υπάρχει ροζ και πράσινο jade roller και gua sha. Ποια είναι η διαφορά του και πώς θα ξέρουμε ποιο να επιλέξουμε;

Η διαφοροποίηση έγκειται στον κρύσταλλο από τον οποίο είναι κατασκευασμένα. Το ροζ είναι από ροζ χαλαζία και το πράσινο αντιστοιχεί στον νεφρίτη. Το πρώτο θεωρείται ότι προωθεί την φροντίδα και την αγάπη προς τον εαυτό και ευνοεί ιδιαίτερα τα ευαίσθητα δέρματα, ενώ ο νεφρίτης χαλαρώνει τα νεύρα, απαλλάσσει από φόβους και προάγει την αρμονία. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε ή και τα δύο, ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχετε.

Κάθε πότε μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουμε;

Μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε από καθημερινά μέχρι πιο αραιά, όπως 1-2 φορές την εβδομάδα. Συνιστώ τη χρήση του roller για το πρωί και του guasha το βράδυ. Το gua sha είναι μια πολύ πιο δυνατή θεραπεία σε σχέση με το roller επομένως υπάρχουν αντενδείξεις. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε ακμή, σπίλους, σημεία botox κ.α.

Μία από τις διασημότερες θεραπείες που κάνεις στο Home Of Etheria είναι το botox της Ανατολής. Μπορείς να μας εξηγήσεις τι είναι ακριβώς;

Πρόκειται για την θεραπεία με gua sha. Η τακτική προέρχεται από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, αν και εγώ τη χρησιμοποιώ σε μία ήπια εκδοχή. Γίνονται ειδικοί χειρισμοί με ένα ή περισσότερα εργαλεία gua sha και τα κατάλληλα βοτανικά έλαια και καλλυντικά σε συνδυασμό με μάλαξη προσώπου, με σκοπό την αντιγήρανση, αλλά και την τόνωση του περιγράμματος του προσώπου, την ανύψωση, την αποτοξίνωση και την ξεκούραση του δέρματος. Επειδή αποκαθιστά τη ζωτικότητα του δέρματος με αποτέλεσμα το πρόσωπο να γίνεται πιο λείο, σμιλεμένο και λαμπερό, εμφανίζεται πολύ νεανικό.

Μία γυναίκα με επιδερμίδα που έχει τάση για ακμή, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα δύο gadgets;

Εφόσον η ακμή δεν βρίσκεται σε έξαρση, τότε ναι. Διαφορετικά, χρειάζεται πρώτα να μειωθεί αυτή η τάση κι έπειτα μπορεί να αρχίσει να εφαρμόζεται τμηματικά, με αποφυγή των περιοχών που βρίσκονται σε φλεγμονή.

Keywords
Τυχαία Θέματα