Freddie Mercury: Στο “σφυρί” το πιάνο του – Πωλήθηκε αντί 2,2 εκατ. δολαρίων

16:33 8/9/2023 - Πηγή: InStyle

Ο Freddie Mercury θα συμπλήρωνε τα 77 του χρόνια στις 5 Σεπτεμβρίου αν ήταν στη ζωή και σίγουρα η μορφή και η προσωπικότητά του ακόμη γοητεύουν τον κόσμο.

Οπότε έτσι δικαιολογείται, ίσως, ότι το πιάνο του θρυλικού frontman των Queen, που βγήκε σε δημοπρασία μαζί με άλλα αντικείμενά του από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο, πωλήθηκε αντί 2,2 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πώληση της βραδιάς και αφορά ένα baby

grand πιάνο Yamaha στο οποίο έγινε η σύνθεση πολλών από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένου του “Bohemian Rhapsody.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sotheby’s (@sothebys)

Freddie Mercury: Ένας θρύλος σε δημοπρασία

Οι χειρόγραφοι στίχοι του τραγουδιού έφθασαν στα 1,7 εκατ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby’s μετά την πώληση.

Οι σημειώσεις για το “Bohemian Rhapsody” περιλάμβαναν τον τίτλο εργασίας του κομματιού, “Mongolian Rhapsody.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sotheby’s (@sothebys)

Ο Freddie Mercury, που πέθανε το 1991, σε ηλικία 45 ετών, ήταν ένας βαθύτατα καλλιεργημένος συλλέκτης, με γνώση που αποκτήθηκε μέσα από προσεκτική έρευνα και εξερεύνηση καλλιτεχνών και κινημάτων.

Η συλλογή του περιλάμβανε μια επιλογή έργων Τέχνης και αντικειμένων, που συλλέχθηκαν στα ταξίδια του, μαζί με προσωπικά αντικείμενα, όπως εκθαμβωτικά σκηνικά κοστούμια, ρούχα, χειρόγραφοι στίχοι. Η κύρια έκθεση με τα περίπου 1.500 έργα τέχνης και αντικείμενα του Freddie Mercury από το Gardne Lodge φιλοξενήθηκε στην γκαλερί του οίκου Sotheby’s του Λονδίνου τον Αύγουστο και αναμενόταν να διαρκέσει έως τα 77α γενέθλιά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα