Dry Brushing: Αυτή είναι η μέθοδος που υπόσχεται να καταπολεμήσει την κυτταρίτιδα

09:17 1/12/2023 - Πηγή: InStyle

Ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως γυναίκες είναι η κυτταρίτιδα. Αυτή η δυσκολία στην καταπολέμησή της την καθιστά ακόμα πιο ανησυχητική, καθώς η εξαφάνισή της είναι σχεδόν αδύνατη. Ωστόσο, υπάρχει ένα νέο trend που υπόσχεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Το όνομα αυτού “dry brushing” ή αλλιώς, ξηρό καθάρισμα.

Τι είναι στα αλήθεια η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα δεν είναι απλώς μια αισθητική ανωμαλία. Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες και δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στην αυτοπεποίθηση. Δεν είναι τίτποτε άλλο από τη συσσώρευση λίπους, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί τις χαρακτηριστικές “λακούβες” στο δέρμα.

Ξηρό Καθάρισμα: Η νέα μέθοδος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας

Το ξηρό καθάρισμα, γνωστό και ως “garshana”, είναι μια τεχνική απολέπισης που χρησιμοποιεί μια μαλακή βούρτσα μικρού μεγέθους για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να ενεργοποιήσει την κυκλοφορία και το λεμφικό σύστημα. Η μέθοδος έλκει την καταγωγή της από την αρχαία ινδική παράδοση της αγιουρβέδας και έχει πάνω από 5.000 χρόνια ιστορία.

Πώς θα τη δοκιμάσουμε μόνες μας

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Επιλέξτε μια φυσική βούρτσα με εργονομική λαβή και κάντε κυκλικές κινήσεις από τα πόδια προς την καρδιά μασάζ. Έτσι θα ενεργοποιήσετε το λεμφικό σύστημα. Αποφύγετε περιοχές με φλεγμονή, ερεθισμούς ή ανοικτές πληγές. Επιχειρήστε το πριν από το μπάνιο ή το ντους, και αφού στεγνώσετε το δέρμα, εφαρμόστε πλούσια ποσότητα ενυδατικής κρέμας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rita Lalrinmawii (@zozia_the_green_mile)

Τα οφέλη του ξηρού καθαρίσματος

Οι ευεργετικές επιδράσεις του ξηρού καθαρίσματος περιλαμβάνουν απαλότερο και λείο δέρμα, αυξημένη κυκλοφορία αίματος, βελτιωμένη λάμψη της επιδερμίδας, και ενεργοποίηση του λεμφικού συστήματος. Οι ειδικοί προτείνουν να το κάνετε δύο έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, αφού προσφέρει άμεσα οφέλη στην εμφάνιση της επιδερμίδας και σχεδόν καμία παρενέργεια.

Συνολικά, το ξηρό καθάρισμα αναδεικνύει μια ανανεωμένη προσέγγιση στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, προσφέροντας όχι μόνο οφέλη στην εμφάνιση του δέρματος αλλά και στην ψυχολογική ευεξία. Είναι μια απλή και αποτελεσματική πρακτική που μπορεί να ενσωματωθεί στην καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς. Επομένως, γιατί όχι;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie Skin by Kylie Jenner (@kylieskin)

Keywords
Τυχαία Θέματα