Drew Barrymore: Η συμβουλή που της άλλαξε τη ζωή

23:01 27/1/2024 - Πηγή: InStyle


Η Drew Barrymore μοιράστηκε μια συμβουλή, που όπως εκμυστηρεύτηκε η ίδια, της άλλαξε τη ζωή. Η ηθοποιός έχει δυο κόρες την Olive, 11 ετών και την Frankie, 9 ετών, με τον πρώην σύζυγο Will Kopelman.

Μιλώντας στην εκπομπή “The Drew Barrymore Show”, όπου μαζί της ήταν η ειδικός σε θέματα γονέων και ψυχολόγος Dr Aliza Pressman, εκμυστηρεύτηκε μια ιστορία από το παρελθόν.

Σύμφωνα με την Barrymore, η συμβουλή ήρθε από την Dr Pressman πριν από χρόνια, όταν η κόρη της Olive

«περνούσε μια φάση». «Μου άλλαξες συγκεκριμένα τη ζωή», είπε η Drew στην ψυχολόγο.

«Είχα την κόρη μου την Olive που περνούσε μια φάση και όταν στεναχωριόταν, προσπαθούσα να πάω κοντά της και προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ηθοποιό, αυτό ήταν «το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν ή ήθελε εκείνη τη στιγμή η κόρη της».

Η συμβουλή που της άλλαξε τη ζωή

Η Barrymore είπε ότι η ιατρός της έμαθε πώς να «ρυθμίζει» τον εαυτό της σε αυτές τις στιγμές. «Είπες να μπώ στο δωμάτιο και απλά να πώ: «Καταλαβαίνω ότι περνάμε μια στιγμή, είμαι εδώ στην άλλη πλευρά αυτής της πόρτας για σένα και περιμένω. Όταν είσαι έτοιμη, είμαι εδώ. Και έβγαινα έξω και έπαιρνα μια βαθιά ανάσα. Πήρα τα καλύτερα αποτελέσματα που είχα ποτέ στην ανατροφή των παιδιών μου από αυτό και δεν το είχα σκεφτεί ποτέ».

Η ψυχολόγος Pressman σημείωσε ότι οι γονείς συχνά «φοβούνται τόσο πολύ για τα έντονα συναισθήματα του παιδιού τους» και θέλουν να «τα διορθώσουν».«Και τους κυνηγάμε», συνέχισε, με την ηθοποιό να συμφωνήσει ότι αυτό ακριβώς έκανε πριν λάβει τη συμβουλή.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η Dr. Pressman σημείωσε επίσης ότι είναι φυσιολογικό για τους γονείς να αισθάνονται έτσι, αλλά έχει μεγάλη σημασία του να μπορούν να ρυθμίζουν το συναίσθημα τους.

«Να μπορούμε να ρυθμίζουμε τους εαυτούς μας ως ενήλικες και να πούμε: «Εντάξει, δεν με κυνηγάει μια αρκούδα. Την κόρη μου δεν την κυνηγά μια αρκούδα.» Δηλαδή, δεν είναι έκτακτη ανάγκη. Είναι ένα συναίσθημα», είπε, προσθέτοντας ότι είναι χρήσιμο να διδάσκουμε τα παιδιά «πώς να έχουν τα συναισθήματα και ότι μπορούν να επιβιώσουν και ότι δεν κλονιζόμαστε»τόνισε η ψυχολόγος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Barrymore μιλάει ειλικρινά για την ανατροφή των παιδιών της, καθώς είχε αποκαλύψει προηγουμένως ότι ήταν «τρομοκρατημένη» όταν έγινε γονιός για πρώτη φορά. «Δεν περίμενα να ένιωθα ότι ήμουν σε “λειτουργία πτήσης” για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Σκέφτηκα ότι θα ήταν λίγο πιο ρομαντικό και ζεστό, και αντ ‘αυτού ήμουν τρομοκρατημένη», θυμάται κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του «Dear Drew» στο Entertainment Tonight.

«Κοιμνόμουν τόσο πολύ, δεν μπορούσα να φάω, ήμουν νευρική όλη την ώρα και κανείς δεν μιλούσε πραγματικά για το πόσο τρομακτικό και συντριπτικό μπορεί να είναι… οπότε δεν ήμουν πραγματικά προετοιμασμένη για αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα