Dancing with the movies

17:06 29/4/2021 - Πηγή: InStyle

Αν ανήκετε σε εκείνους που δεν τους αρέσει ο χορός, υπάρχουν κάποιες ταινίες που, ναι, θα σας σηκώσουν από τον καναπέ. Ή τουλάχιστον θα σας κάνουν να κουνήσετε τα πόδια σας ρυθμικά κάτω από το τραπέζι. Τι λέτε… shall we dance?

Τραγουδώντας στη βροχή

Δεν χρειάζεται να γράψουμε και πολλά γι’αυτή τη ταινία. Μας αρκεί να βλέπουμε τον Gene Kelly να στριφογυρίζει με τις υπέροχες φιγούρες του, να παίζει με την ομπρέλα του και να πλατσουρίζει στις νερολακκούβες. Just magic!


Flashdance

What a feeling! Η Άλεξ (Jennifer Beals) φιλοδοξεί να γίνει χορεύτρια του κλασικού μπαλέτου

και η ταινία πέρα από το χορό μας έκανε να αγαπήσουμε τα αθλητικά κορμάκια και τις γκέτες.


Πυρετός το Σαββατόβραδο

Ο John Τravolta σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή ως Tony Manero, έγινε ο βασιλιάς της disco με το ολόλευκο κοστούμι του και οι χορευτικές του φιγούρες αντιγράφηκαν ξανά και ξανά.


Μαύρος Κύκνος

Ο Darren Aronofsky σκηνοθετεί την οσκαρική… μπαλαρίνα Νatalie Portman στην ψυχαναγκαστική της αναζήτηση για τελειότητα – που ως γνωστόν δεν υπάρχει – οδηγώντας τη στην παραφροσύνη σε μια ταινία σκοτεινά αριστουργηματική.


West Side Story

To διάσημο μιούζικαλ των Leonard Bernstein, Saul Chaplin και Irwin Kostal έμεινε στην ιστορία με τα εκπληκτικά χορευτικά του, δίνοντας στην τραγική αγάπη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας… νεοϋορκέζικο Upper West Side αέρα.


Και η νέα εκδοχή. Μετά από καθυστέρηση ενός έτους, το West Side Story του Steven Spielberg έκανε το ντεμπούτο του στα 93α Oscars. Ελπίζουμε σύντομα να το δούμε και στα σινεμά… Covid-19 επιτρέποντος.


Χορεύετε;

Ο Richard Gere με επιτυχημένη καριέρα και μια όμορφη οικογένεια στο πλευρό του, ψάχνει το κάτι διαφορετικό και το βρίσκει στο χορό και τη Jennifer Lopez. Όχι μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Απλά χορεύουν σε μια συμπαθητική feel-good ταινία που θα σας κάνει να αγαπήσετε το tango.


Chicago

Φυλακισμένες χορεύουν και εξηγούν πως έβγαλαν από τη μέση τους άπιστους άντρες τους σε ένα μιούζικαλ που ξεσηκώνει και μια Catherine Zeta Jones που μαγεύει.


Dirty Dancing

Ο Patrick Swayze, το επικό lift του φινάλε, το I have the time of my life τραγούδι και η ατάκα «Νοbody puts Baby in the corner». Dirty Dancing. Απλά, λιτά και απέριττα.


Grease 

Αγαπημένο μιούζικαλ, με 50’s μουσικές, δερμάτινα μπουφάν και παντελόνια, πρώτα φιλιά και καρδιοχτύπια και φυσικά χορό χωρίς τέλος στο Rydell High School.


Step Up

Tαλαντούχος καθαριστής (Channing Tatum) σε μια Σχολή Καλών Τεχνών, κερδίζει υποτροφία και γίνεται το αστέρι του χορού. R&B χορογραφίες που ανεβάζουν τη διάθεση και συνδυάζουν κλασικά και μοντέρνα στοιχεία, σε μια ταινία που έγινε blockbuster και είχε sequel, prequel…


Φύλαξε τον τελευταίο χορό

Εφηβική ταινία χορού παραγωγής του MTV με την Julia Stiles, που αφορά την γνωριμία μιας κοπέλας με ένα έγχρωμο αγόρι. Μπαλέτο και χιπ χοπ, εκλεπτυσμένες πιρουέτες και άγαρμπες κινήσεις γίνονται ένα – μιας και ο χορός είναι πάνω απ’όλα έκφραση συναισθημάτων.


Moulin Rouge!

Ο Baz Luhrmann υπογράφει σκηνοθετικά ένα υπέροχο love story μιούζικαλ, με εξίσου όμορφο soundtrack, εκπληκτικά σκηνικά, κουστούμια, ερμηνείες και φυσικά χορό.


Νιώσε το ρυθμό

Η αλήθεια είναι πως αν έχεις για δάσκαλο χορού τον Antonio Banderas κάποιες φιγούρες θα τις μάθεις ακόμα και αν δεν… το’χεις και πολύ. Όμορφη ταινία και παράδειγμα του πόσα μπορεί να προσφέρει ο κατάλληλος άνθρωπος στη σωστή θέση.


La La Land

Θέλεις να χορέψεις, να τραγουδήσεις, να κυνηγήσεις τα όνειρα σου σαν να μην υπάρχει αύριο. O ερωτεύσιμος Ryan Gosling και η υπέροχη Emma Stone μας παρασέρνουν στη La La Land και δεν μας πειράζει καθόλου!


Μπίλι Έλλιοτ – Γεννημένος Χορευτής

Χιούμορ, ευαισθησία και τρυφερότητα. Η ταινία μας μεταφέρει στην επαρχιακή Αγγλία του 1984. Εκεί ο 11χρονος Μπίλι κάνει κρυφά μαθήματα μπαλέτου, αντί να προπονείται στην πυγμαχία. Go Billy!


Θα χορέψετε τελικά;

Keywords
Τυχαία Θέματα