Christian Dior Designer of Dreams: Η εντυπωσιακή έκθεση μεταφέρεται στη Νέα Υόρκη

10:24 13/9/2021 - Πηγή: InStyle

Μετά την επιτυχία της στο Musée des Arts Décoratifs στο Παρίσι και με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, η έκθεση «Christian Dior: Designer of Dreams», μεταφέρεται στο Brooklyn Museum, με περισσότερα από 300 φορέματα υψηλής ραπτικής, καθώς και φωτογραφίες, βίντεο, σχέδια, αξεσουάρ και πολλά άλλα, με μερικά από αυτά να παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε δημόσια έκθεση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη

RubyandPearlVintage (@rubyandpearlvintage1)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@mollyahmed)

Με δημιουργίες εκείνων που πρωτοστάτησαν στον οίκο, συμπεριλαμβανομένων των Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons και της σημερινής καλλιτεχνικής διευθύντριας, Maria Grazia Chiuri, η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου, προσφέρει ένα ταξίδι γεμάτο μόδα στην ιστορία του Dior.

Catherine Dior: Η ζωή της αδερφής του Christian Dior ήταν…. louder than words

Παρουσιάζει την 75χρονη ιστορία του, ξεκινώντας με την εντυπωσιακή επιτυχία του Γάλλου μόδιστρου στο Παρίσι το 1947 με την πρώτη του συλλογή «Corolle». Ο Dior άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στη Νέα Υόρκη το επόμενο έτος, το 1948. Το «New Look» του έφερε επανάσταση στη μόδα της εποχής με αναμόρφωση της σιλουέτας, με την εφαρμοστή μέση και την φούστα σε στρογγυλή γραμμή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miss Betty Bee (@miss_betty_bee)

Μεταξύ των κυριότερων εκθεμάτων είναι μια μικρή και λεπτή πορσελάνινη κούκλα που φορά ένα μαύρο φόρεμα, το οποίο σχεδίασε ο ίδιος ο Dior και αποκτήθηκε από το μουσείο το 1949. Περιλαμβάνονται επίσης φορέματα που φόρεσαν οι Grace Kelly και Jennifer Lawrence.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephanie Leigh Rose (@stefleighrose)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bella Kesoyan (@alittleabout.art)

Περισσότερα για την έκθεση δείτε εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα