Breaking News: Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Josephus Thimister

Ο δανικής καταγωγής couturier, Josephus Melchior Thimister έφυγε από τη ζωή χθες Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, σκορπώντας θλίψη τόσο στον χώρο της μόδας όσο και σε όσους λάτρευαν τις δημιουργίες του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιαστής μόδας, ο οποίος έπασχε για πολλά χρόνια από κατάθλιψη, αυτοκτόνησε σε ηλικία μόλις 57 χρονών.

Ο ρόλος του Josephus Melchior Thimister στην εξέλιξη και στην ιστορία της μόδας είναι τεράστιος, καθώς ο σχεδιαστής μόδας λάτρευε τον μινιμαλισμό και τη δεκαετία του ’90 έκανε τις γυναίκες να αναγνωρίσουν

την αξία της απλότητας.

Ο σχεδιαστής μόδας γεννήθηκε στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας, ενώ έλαβε τη μόρφωση του στην Αγγλία και το Βέλγιο, από όπου και αποφοίτησε από το Antwerp Royal Academy of Fine Arts. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Δουβλίνο.

Ξεκίνησε τη καριέρα του ως βοηθός του Karl Lagerfeld, τον οποίο γνώρισε σε ένα haute couture σόου του σχεδιαστή, ενώ το 1992 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Balenciaga. Η πρώτη συλλογή του Josephus Thimister ήταν μία ωδή στην ιστορία του οίκου, καθώς είχε βασιστεί στα αγαπημένα στοιχεία του ιδρυτή Cristóbal Balenciaga, το λευκό, το μαύρο και τη drama αισθητική. Αυτή η συλλογή μάλιστα έστρεψε τα βλέμματα του κόσμου της μόδας και πάλι στον οίκο. Ο σχεδιαστής δημιούργησε 10 συλλογές για τον οίκο Balenciaga πριν να παραιτηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα