Betty Ann Bruno: Πέθανε στα 91 της η ηθοποιός που είχε παίξει στον “Μάγο του Οζ”

13:54 1/8/2023 - Πηγή: InStyle

Έφυγε από τη ζωή η Betty Ann Bruno, η ηθοποιός που είχε παίξει στον “Μάγο του Οζ” και ήταν βραβευμένη με Emmy δημοσιογράφος.

Πέθανε την Κυριακή στη Σονόμα της Καλιφόρνιας, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της, στα 91 της χρόνια. Δεν δημοσιοποιήθηκε αιτία θανάτου.

Γεννημένη ως Betty Ann Ka’ihilani την 1η Οκτωβρίου 1931 στη Wahiawa της Χαβάης, η Bruno μεγάλωσε στο Χόλιγουντ και είχε έναν μικρό ρόλο στην ταινία του John Ford

“The Hurricane” του 1937. Ήταν 7 ετών όταν πήρε τον ρόλο της μαζί με περίπου δώδεκα άλλα παιδιά μετρίου ύψους ως Munchkins απέναντι από τα 100 και πλέον ενήλικα ανθρωπάκια που έπαιζαν τους κατοίκους της Munchkinland.

Η αγαπημένη ταινία του Victor Fleming με πρωταγωνίστρια την Judy Garland ήταν υποψήφια για πέντε Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ενώ κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού (“Over the Rainbow”) και Καλύτερης Μουσικής.

Τα Munchkins ήταν ιθαγενείς της φανταστικής χώρας Munchkin στα βιβλία του Οζ του Αμερικανού συγγραφέα L. Frank Baum. Εμφανίζονται για πρώτη φορά στο κλασικό παιδικό μυθιστόρημα Ο θαυμαστός μάγος του Οζ (1900), όπου καλωσορίζουν την Dorothy Gale στην πόλη τους στο Οζ.

Τα Munchkins περιγράφονται να έχουν το ίδιο ύψος με την Dorothy και φορούν μόνο μπλε αποχρώσεις ρούχων, καθώς το μπλε είναι το αγαπημένο χρώμα των Munchkins. Το μπλε είναι επίσης το κυρίαρχο χρώμα που αντιπροσωπεύει επίσημα το ανατολικό τεταρτημόριο στη Χώρα του Οζ. Οι Munchkins έχουν εμφανιστεί σε διάφορες ταινίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής του 1939 Ο Μάγος του Οζ, καθώς και σε διάφορες άλλες ταινίες και κωμωδίες.

Από τους ελάχιστους επιζώντες ηθοποιούς του Munchkin, η Bruno το 2020 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο The Munchkin Diary: My Personal Yellow Brick Road, το οποίο γράφηκε κατά τη διάρκεια του lockdown του Covid.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Podcast | History (@yhyspodcast)

Ο Bruno αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και είχε μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα στην τοπική τηλεόραση, αρχικά ως παραγωγός πολιτικών talk show, στη συνέχεια ως παρουσιαστής στον αέρα και αργότερα ως δημοσιογράφος για το KTVU στην Bay Area του Σαν Φρανσίσκο. Ξεκινώντας το 1971, πέρασε περισσότερα από 20 χρόνια στο σταθμό, αποτελώντας οικείο πρόσωπο για τους τηλεθεατές του. Μεταξύ των σημαντικότερων ιστοριών που κάλυψε ήταν η φρικτή πύρινη λαίλαπα του Όκλαντ Χιλς το 1991, η οποία σκότωσε 25 ανθρώπους και κατέστρεψε περισσότερα από 3.200 σπίτια – μεταξύ των οποίων και το δικό της.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, κέρδισε τρία Emmy για ειδήσεις από το τμήμα San Francisco/Northern California της Εθνικής Ακαδημίας Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών.

Keywords
Τυχαία Θέματα