Balenciaga: Η επιστροφή στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής μετά από 53 χρόνια!

14:47 23/5/2021 - Πηγή: InStyle

Η Balenciaga είναι ένα πολυτελές fashion house, που ιδρύθηκε το 1917 από τον Ισπανό σχεδιαστή Cristóbal Balenciaga. Έχοντας τη φήμη του “couturier” των αντισυμβατικών προτύπων, ο οίκος μας προσφέρει διαρκώς μοναδικά pieces. Ο Cristóbal  μάλιστα είχε χαρακτηρισθεί ως «ο master

όλων μας» από τον Christian Dior!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Balenciaga (@balenciaga)

Διατηρώντας αυτό το rebellious πνεύμα, ο οίκος απείχε από την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής τα τελευταία 53 χρόνια. Οι σχεδιαστές εστίαζαν στα streetwear κομμάτια και επιδίωκαν μια cool-urban αισθητική.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Balenciaga (@balenciaga)


Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν τον Ιούλιο του 2021! Η επόμενη Paris Couture Week αναμένεται να είναι πολύ συναρπαστική, καθώς θα κάνει το ντεμπούτο του στην Υψηλή Ραπτική ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Balenciaga. Πρόκειται για τον Demna Gvasalia, έναν σχεδιαστή που δεν φοβάται να τσαλακωθεί και να πάει ενάντια σε όλους τους στιλιστικούς κανόνες.

Demna Gvasalia photoshooting for BOF interview

Επομένως, από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου θα σηματοδοτηθεί η επιστροφή του οίκου στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής!  Το fashion house μάλιστα ετοιμάζει μία έκπληξη: η collection θα πραγματοποιηθεί στην 10 Avenue Georges V. Σε αυτή την ιστορική ο Cristóbal Balenciaga, δημιούργησε το ατελιέ του το 1937.

Μολονότι ο  οίκος διατηρεί ακόμα κατάστημα στη συγκεκριμένη διεύθυνση, το ατελιέ του θρυλικού σχεδιαστή ήταν κλειστό για περισσότερο από 50 χρόνια. Ανακαινίζεται τώρα λοιπόν για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στο κοινό και τους λάτρεις της Balenciaga!

Keywords
Τυχαία Θέματα