Athonites: Όταν το clean skincare συναντά την αρωματοθεραπεία

09:57 19/7/2023 - Πηγή: InStyle

Ως Beauty Editor -και skincare addict – για να μπει ένα προϊόν φροντίδας στην καθημερινότητά μου περνάει από…σαράντα κύματα: Clean σύνθεση, συστατικά, προέλευση και διαχείρισή τους, cruelty-free και sustainable φιλοσοφία, πιστοποιήσεις, απόδοση σε σχέση με τις υποσχέσεις και, φυσικά, αισθητηριακή εμπειρία – δηλαδή υφή και ευωδιά, δύο παράγοντες που ορίζουν την απόλαυση που σου προσφέρει η χρήση του προϊόντος. Γιατί το skincare, πέρα από ζωτικής σημασίας ιεροτελεστία για την ομορφιά και τη νεανικότητα της επιδερμίδας, είναι και ένα «παράθυρο»

στο me-time που έχουμε τόσο ανάγκη μέσα στους φρενήρεις, ασφυκτικούς ρυθμούς που ζούμε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Athonites (@the_athonites)

Η επαφή μου με το brand Athonites– το ελληνικό clean beauty brand που κλείνει στις συνθέσεις του τη δύναμη της ανέγγιχτης Αθωνικής Φύσης- δεν ήταν μόνο μια πολύ ξεχωριστή skincare εμπειρία αλλά μου επεφύλαξε και μια καλοδεχούμενη έκπληξη: Κάθε φορά που χρησιμοποιούσα τα προϊόντα, ήταν σα να έκανα και ένα express session αρωματοθεραπείας, μέσα από τις αγνές βοτανικές και ανθικές ευωδιές τους! Άλλωστε, η ευεργετική επίδραση των αιθέριων ελαίων στη διάθεση αλλά και στο νευρικό σύστημα, τον ρυθμό της αναπνοής, τους σφυγμούς της καρδιάς, την πίεση κ.α., είναι γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια – σε αυτές τις εκπληκτικές, θεραπευτικές ιδιότητές τους στηρίζεται ολόκληρη η πανάρχαιη πρακτική της Αρωματοθεραπείας.

Δοκίμασα και ξεχώρισα:

Athonites Soothe and Hydrate Face Mist

Ένα καταπραϋντικό και ενυδατικό mist προσώπου με 98,3% συστατικά φυσικής προέλευσης. Χάρη στο έγχυμα άγριων βιολογικών αθωνικών βοτάνων (λουίζα, χαμομήλι, ανθόνερα από γεράνι, λεβάντα και κυανή κενταύρια), και του φυσικού νερού από πηγές του Όρους Άθω, δίνει το φιλί της ζωής στην αφυδατωμένη, θαμπή, κουρασμένη επιδερμίδα. Επιπλέον, τα πρεβιοτικά που περιέχει ενισχύουν την προστατευτική ασπίδα της επιδερμίδας και δίνουν στο μικροβίωμα την ευκαιρία για αναδόμηση. Το μυστικό μου: Έχω ένα μπουκάλι και στο γραφείο όχι μόνο γιατί είναι μια αληθινή όαση δροσιάς για το πρόσωπο, αλλά και γιατί η ευωδιά του χαμομηλιού και της λεβάντας έχει μια μαγική δύναμη να διώχνει το στρες και να δημιουργεί μια πολύτιμη αίσθηση ηρεμίας ακριβώς τη στιγμή που τη χρειάζεσαι.

Athonites Cleanse and Purify Gentle Foam

Αυτός ο αέρινος αφρός καθαρισμού χωρίς θεϊκά άλατα, με εκχυλίσματα σιδερίτη, δενδρολίβανου, χαμομηλιού, aloe vera και με το singature υδατικό έγχυμα 5 πιστοποιημένων βοτάνων βιολογικής καλλιέργειας και άγριας συγκομιδής, καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα από μακιγιάζ, σμήγμα και ρύπους χωρίς, όμως, να της δημιουργεί την παραμικρή αίσθηση τραβήγματος. Το μυστικό μου: Μια βαθιά ανάσα από τη δροσερή, αναζωογονητική, τονωτική ευωδιά του δενδρολίβανου που πρωταγωνιστεί στη σύνθεση, πριν ξεκινήσω τον καθαρισμό, αρκεί για να ξυπνήσει τις αισθήσεις μου το πρωί αλλά και για να τις τονώσει το βράδυ, όταν η κούραση της ημέρας έχει το πάνω χέρι.

Athonites Protect and Rescue Precious Oil Face & Neck

Είναι ανάμεσα στα best sellers του brand και δικαίως: Με συστατικά 100% φυσικής προέλευσης, αυτό το ισχυρό μείγμα 9 διαφορετικών ελαίων είναι ένα μεταξένιο χάδι που ενισχύει τη ζωντάνια της επιδερμίδας και μειώνει ορατά την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Έξτρα παρθένο αγριέλαιο, εκχύλισμα φύλλων ελιάς και φύλλων αμπέλου, καλέντουλα, δενδρολίβανο, βαλσαμόχορτο, σιδερίτης, ελίχρυσος, πυρήνας βερίκοκου – ένα ισχυρό και συμπυκνωμένο κοκτέιλ αντιοξειδωτικών- προστατεύει και αναδομεί τον πολύτιμο επιδερμικό φραγμό, προλαμβάνει και λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, και όλα αυτά χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας. Το μυστικό μου: Πριν την εφαρμογή, ζεσταίνω ανάμεσα στα δάχτυλά μου αυτό το πολύτιμο έλαιο, εισπνέω βαθιά την αγνή, βοτανική ευωδιά του που “καθαρίζει” το νου, και το απλώνω με απαλές κινήσεις μασάζ σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

Athonites Invigorate and Cleanse Shower Gel

Σαν μια βουτιά στα πιο αναζωογονητικά εκχυλίσματα της Φύσης, αυτό το αφρόλουτρο (χωρίς θειικά άλατα) καθαρίζει το σώμα και τονώνει τη διάθεση σε χρόνο dt. Θυμάρι, φασκόμηλο, καλέντουλα, βιολογική αλόη και πρεβιοτικά συνεργάζονται άψογα σε αυτή την απαλή καθαριστική σύνθεση που καταπραΰνει και ηρεμεί ακόμα και την ευαίσθητη επιδερμίδα ενώ η δροσερή, πράσινη, βοτανική ευωδιά της την αναζωογονεί. Το μυστικό μου: Όταν έχω χρόνο και θέλω να μου προσφέρω κάτι “έξτρα”, γεμίζω τη μπανιέρα με χλιαρό νερό, ρίχνω μικρή ποσότητα από το Invigorate and Cleanse Shower Gel και αφήνομαι στη φροντίδα του, ακούγοντας την αγαπημένη μου μουσική.

Keywords
Τυχαία Θέματα