Anthony Hopkins: Στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για τον αλκοολισμό και μιλάει για τη δική του μάχη

Ο ηθοποιός Anthony Hopkins είναι νηφάλιος εδώ και 47 χρόνια και δημοσίευσε ένα βίντεο για να εμπνεύσει κι’άλλους ανθρώπους που παλεύουν με τον αλκοολισμό.

Στο βίντεο, ο Hopkins μοιράστηκε πώς οι προηγούμενες μάχες του με το αλκοόλ είχαν ένα τίμημα στη ζωή του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anthony Hopkins (@anthonyhopkins)

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Καλύτερου Ηθοποιού αποδίδει όλη την προσπάθειά του, στην πίστη του. Ο ίδιος βρέθηκε σε μια εκδήλωση του LEAP Foundation το 2018, όταν άκουσε μια γυναίκα να ρωτάει «Γιατί δεν εμπιστεύεστε απλώς τον Θεό;» σε μια συνάντηση των Ανώνυμων Αλκοολικών και αυτό τον βοήθησε να γίνει νηφάλιος.

“Απλώς έπρεπε να αναγνωρίσω μια μέρα ότι κάτι πήγαινε πραγματικά στραβά μαζί μου”, δήλωσε ο Hopkins στο βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram. “Δεν συνειδητοποίησα ότι ήταν μια μορφή κατάστασης – ψυχική, σωματική, συναισθηματική κατάσταση που ονομάζεται αλκοολισμός ή εξάρτηση. Και δεν είμαι ειδικός στα ναρκωτικά – δεν είμαι ειδικός σε τίποτα. Δεν ξέρω τίποτα. Εκτός από το ότι βρήκα μια ζωή όπου κανείς δεν με φοβίζει.”

“Πιστεύω ότι είμαστε ικανοί για τόσο πολλά”, δήλωσε ο Hopkins στην ομιλία. “Από τη δική μου ζωή, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ζωή μου είναι όπως είναι επειδή θα έπρεπε να είχα πεθάνει στην Ουαλία, μεθυσμένος ή κάτι τέτοιο.”

Στο βίντεο, ο Hopkins είπε ότι ελπίζει πώς μπορεί να εμπνεύσει τους ανθρώπους να ζητήσουν βοήθεια.

“Αυτό το μήνυμα δεν προορίζεται να είναι στενάχωρο, αλλά ελπίζω να είναι χρήσιμο. Είμαι ένας πρώην αλκοολικός. Και σε εσάς εκεί έξω – ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται.”

To ηχηρό μήνυμα του Αnthony Hopkins για τον αλκοολισμό

“Θέλω να πω σε όλους σας τους νέους ανθρώπους που δέχονται εκφοβισμό, να προσέχετε – να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας”, συνέχισε ο Hopkins. “Μην τους ακούτε. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να ταπεινωθεί. Η κατάθλιψη είναι μέρος του να είσαι ζωντανός…Η ζωή είναι σκληρή.”

“Αλλά αν χρειάζεστε βοήθεια με οποιαδήποτε εξάρτηση ή πρόβλημα, μιλήστε σε κάποιον”, συνέχισε. “Μιλήστε σε κάποιον που σέβεστε, είτε πρόκειται για σύμβουλο είτε να πάτε σε ένα πρόγραμμα 12 βημάτων”, συμβούλευσε. “Υπάρχουν προγράμματα 12 βημάτων σε όλο τον κόσμο, σε κάθε πόλη… Τα προγράμματα 12 βημάτων μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τι είστε. Δεν κοστίζει τίποτα, αλλά θα σας δώσει μια ολόκληρη καινούργια ζωή.”

O ηθοποιός με την κυκλοφορία του βίντεο ελπίζει πώς μπορεί να δείξει μέσα από τις δικές του εμπειρίες ζωής ότι υπάρχει τρόπος να ξεφύγει κανείς από τις δυσκολίες.

“Σε αυτή τη μέρα και εποχή του “cancel” και του μίσους θέλω να σας πω αυτό: “Να είστε καλοί με τον εαυτό σας. Μείνετε έξω από τον κύκλο της τοξικότητας με τους ανθρώπους, αν σας προσβάλλουν. Ζήστε τη ζωή σας. Να είστε περήφανοι για τη ζωή σας.”

Keywords
Τυχαία Θέματα