Anna Sorokin: Η απατεώνας του “Ιnventing Anna” του Νetflix κέρδισε 340.000 από τους πίνακές της

Η διαβόητη Anna Delvey, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Anna Sorokin, κάνει τη δυναμική επιστροφή της στους κοινωνικούς κύκλους της Νέας Υόρκης, μετά την αποφυλάκισή της, αφού κατάφερε να βγάλει 340.000 δολάρια πουλώντας τους πίνακες και τα σχέδιά της.

Η 31χρονη Sorokin, η οποία ενέπνευσε τη μίνι σειρά του Netflix “Inventing Anna”, παρουσιαζόταν ως Γερμανίδα κληρονόμος και καταδικάστηκε για απάτη και οικονομικά εγκλήματα το 2019. Εξέτισε τρία χρόνια

φυλάκισης, αλλά αποφυλακίστηκε νωρίς το 2021 λόγω καλής συμπεριφοράς. Έπειτα πέρασε 17 μήνες σε ένα κέντρο κράτησης από την Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ, επειδή υπήρχε πρόβλημα με τη βίζα της. Παραμένει σε κατ’ οίκον κράτηση στο Μανχάταν μετά την απελευθέρωσή της τον Οκτώβριο.

Φορώντας ακόμη το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, η Anna Delvey πούλησε τα πρωτότυπα έργα της αντί 25.000 δολ. και τις εκτυπώσεις τους αντί 250 δολαρίων έκαστο, ενώ έχει συγκεντρώσει πλήθος θαυμαστών.

Ο έμπορος έργων Τέχνης, Chris Martine, ανέφερε πως “είναι εντελώς τρελό” το ενδιαφέρον για τα έργα της Delvey αφού ξεκίνησε την καριέρα της τον Μάιο. “Πουλήσαμε εκτυπώσεις σε 40 ή 50 χώρες… είναι φοβερό πώς ανταποκρίνεται το κοινό σε οτιδήποτε κάνει”.

Οι πίνακες και οι εικονογραφήσεις της δημιουργήθηκαν με στυλό και μολύβια φυλακής, έχουν κωμικό ύφος αρκετές φορές και απεικονίζουν κυρίως την ίδια την Delvey, να φορά ρούχα διάσημων σχεδιαστών, όπως η Chanel και η Prada.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Sorokin A.K.A. AnnaDelvey (@anna_delvey_)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Sorokin A.K.A. AnnaDelvey (@anna_delvey_)

Σ’ ένα σχέδιο, για παράδειγμα, κοροϊδεύει πρωτοσέλιδο των New York Times, αλλάζοντας τον τίτλο σε “The Delvey Crimes”.

Ο Martine εκτιμά πως η Sorokin έχει προσωπικά κερδίσει το εξαψήφιο ποσό μέσω της συνεργασίας τους, από τότε που εμφανίστηκε εικονικά στην έκθεση έργων Τέχνης της υπό τον τίτλο “Allegedly” στο Nolita’s Public Hotel τον Μάιο.

Αρχές Δεκεμβρίου παρουσίασε την τελευταία της συλλογή στη διάρκεια της Art Basel Miami Beach. Η έκθεση, που ονομάζεται “House (Arrest) Party”, ήταν μια συνεργασία μεταξύ της Sorokin και της γκαλερί The Locker Room με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα