Ann Ray: Η φωτογράφος που συνεργαζόταν με τον Alexander McQueen για 13 χρόνια

11:18 12/7/2021 - Πηγή: InStyle

Για 13 ολόκληρα χρόνια, από το 1997 έως το 2010, η Γαλλίδα φωτογράφος Ann Ray, συνεργαζόταν με τον Lee Alexander McQueen, καθώς δημιουργούσε τις συλλογές του. Το 1996 ένας νεαρός σχεδιαστής μόδας, πήρε στα χέρια του το τιμόνι του οίκου Givenchy ως επικεφαλής σχεδιαστής, μόλις στα 27 του. Η Ray μπήκε στον φανταστικό

του κόσμο, περνώντας δύο εβδομάδες μαζί του καθώς οργάνωνε το πρώτο show στο Παρίσι. Από τότε το αρχείο της περιλαμβάνει 35.000 φωτογραφίες του McQueen.

View this post on Instagram

A post shared by Barrett Barrera Projects (@bb_projects)

«Για 13 χρόνια, ποτέ δεν έδωσα κάποια φωτογραφία», λέει η Ray αλλά τώρα, μια δεκαετία και περισσότερο από τον θάνατό του, το Barrett Barrera Projects, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο ιδιωτικές συλλογές ενδυμάτων και αναμνηστικών την οποία δημιούργησε ο ίδιος ο McQueen, απέκτησε το αρχείο φωτογραφιών της και μπορεί πλέον να αφηγηθεί την ακόμη πιο πλούσια ιστορία του σχεδιαστή που αυτοκτόνησε τον Φεβρουάριο του 2010. Πέθανε εννιά μέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του Joyce, η οποία «έφυγε» από καρκίνο. Ο David LaChapelle, φωτογράφος και καλός φίλος του McQueen, είχε δηλώσει τότε πως, «ο Lee έπαιρνε πολλά αντικαταθλιπτικά και ήταν πολύ δυστυχισμένος».

@annray2046/instagram

Σε πρόσφατη ανάρτηση της στο Instagram, η Ann Ray έγραψε, «μου λείπει κάθε μέρα, αλλά καθώς περνάει ο καιρός μαθαίνεις να τιθασεύεις τη θλίψη. Λέγεται επιβίωση».

View this post on Instagram

A post shared by A N N R A Y (@annray2046)

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, η ίδια έζησε στο Τόκιο και το Λονδίνο και είχε χαρακτηρίσει τον McQueen ως «καθαρό καλλιτέχνη». Αυτή ήταν η αρχή μιας δυνατής φιλίας και καλλιτεχνικής συνεργασίας που ήταν τόσο παραγωγική όσο και μοναδική. Από το 1997 έως το τραγικό τέλος του σχεδιαστή το 2010, το βλέμμα της Ann Ray συνέλαβε το πνεύμα του Lee και την ουσία του πρωτοποριακού έργου του. Ο McQueen είχε αποφασίσει ότι η Ray θα ήταν η μόνη φωτογράφος στην οποία θα επιτρεπόταν να κάνει το πορτρέτο του και έτσι έγινε!

Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.barrettbarrera.com/exhibitions/ann-ray-lee-mcqueen-rendez-vous/

Keywords
Τυχαία Θέματα