Air Jordan: Αυτό είναι κι επίσημα το νούμερο ένα παπούτσι σε πωλήσεις παγκοσμίως

10:47 19/1/2022 - Πηγή: InStyle

Ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι άλλωστε; Το μοντέλο της Nike, Air Jordan 1, είναι και επίσημα το celebrity sneaker με τις περισσότερες πωλήσεις στο eBay παγκοσμίως. Το φαινόμενο Michael Jordan δείχνει να έχει επίδραση και στη νέα γενιά και ειδικά μετά την κυκλοφορία του The Last Dance

στο Netflix.  

Instagram @scollard23

Και δεν είναι τόσο ο σχεδιασμός ή το στιλ του παπουτσιού, όσο η φιλοσοφία γύρω από αυτό. Ο Michael Jordan είχε προκαλέσει μια φρενίτιδα γύρω από το όνομά του. Ότι και να φόρουσε γινόταν μόδα, ότι κι αν έκανε ο κόσμος ζητωκραύγαζε, ήταν το πρότυπο του κάθε παιδιού σε μια εποχή που δεν υπήρχε ίντερνετ και social media παρά μόνο ταλέντο και αγάπη προς τον αθλητισμό. Ήταν λες και όποιος φορούσε τα παπούτσια του θα αποκτούσε τα δικά του φτερά. Και να φανταστείτε ότι ο ίδιος φόρεσε τα πρώτα του Air Jordan χρόνια μετά, σε άλλον αγώνα και όπως παραδέχτηκε, μάτωσε!

Instagram @michaeljordan

Τα κέρδη από το συγκεκριμένο μοντέλο αυξήθηκαν σημαντικά κατά την περίοδο της πανδημίας, όταν οι πωλήσεις των άλλων παπουτσιών έπεφταν κατακόρυφα. Το νέο lifestyle απαιτούσε sneakers και τα Air Jordan έφεραν τα περισσότερα κέρδη από κάθε άλλο παπούτσι. Στη δεύτερη θέση (σε κέρδη και όχι πωλήσεις) βρισκόταν το Adidas Yeezy Boost 350 v2s του Kanye West, αλλά αναλογιστείτε τη μεγάλη διαφορά στην τιμή μεταξύ των δύο.

Instagram @michaeljordan

Είναι εύκολο να γίνεσαι νούμερο ένα όταν αντιπροσωπεύεσαι από το νούμερο ένα. Και ο Michael Jordan δημιούργησε ένα θρύλο αήττητο που ήξερε πώς να κερδίσει πάντα. Τουλάχιστον αποδείχτηκε ότι ένα αυθεντικό πρότυπο αναγνωρίζεται μέχρι και σήμερα. Και να φανταστεί κανείς, ότι ο Michael Jordan προτιμούσε την Adidas.

Keywords
Τυχαία Θέματα