8D music: Μια άλλη διάσταση στη μουσική

15:37 4/6/2021 - Πηγή: InStyle

Τον τελευταίο καιρό προέκυψε ένα νέο μουσικό internet trend, το οποίο έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων και έχει ξετρελάνει τα πλήθη. Κασέτες, βινύλια, cds και mp3s μοιάζουν εντελώς προϊστορικά σε σύγκριση με την 8D μουσική ή αλλιώς «ambisonic audio». Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα μουσικό εφέ που αναπαράγει τον ήχο από διάφορες πηγές και δημιουργεί την αίσθηση του τρισδιάστατου στην ακοή.

Sunset lamps: το πιο hot TikTok trend!

Ορισμένοι λένε πως μοιάζει σαν να είσαι σε μια συναυλία με τον ήχο να υπάρχει παντού στον χώρο. “Θεέ μου,

είναι υπέροχο. Ο ήχος κινείται και είναι λες και η τραγουδίστρια μετακινείται μπροστά μου” γράφει ενθουσιώδης ακροατής σχετικά με την 8D εκτέλεση του Hello της Adele.

Όσον αφορά στην τεχνολογία που σχετίζεται με τη δημιουργία του ήχου, δεν υπάρχει όγδοη διάσταση όταν μιλάμε για παραγωγή ήχου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια περίπτωση επεξεργασίας ενός στερεοφωνικού κομματιού με ένα ειδικό εργαλείο που το κάνει να ακούγεται σαν να μετακινείται ο ήχος γύρω από το κεφάλι. Και η ψευδαίσθηση λειτουργεί μόνο όταν φοράτε ακουστικά.

Θέλετε να κάνετε και εσείς μια δοκιμή; Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μία λίστα από 8D τραγούδια. Σας προειδοποιούμε όμως ότι ύστερα από αυτή την εμπειρία, οι υπόλοιποι ήχοι θα σας φαίνονται πολύ… λίγοι!



Keywords
Τυχαία Θέματα
8D music: Μια άλλη διάσταση στη μουσική,