6 super χρήσιμα tips για να διατηρήσετε τα jean παντελόνια σας σαν καινούρια

07:08 9/9/2020 - Πηγή: InStyle

Τα denim παντελόνια κατέχουν μία πολύ ξεχωριστή θέση στη καρδιά, αλλά και τη γκαρνταρόμπα μας. Είναι από τα πιο διαχρονικά κομμάτια που έχουμε στη συλλογή μας, ενώ όποια και αν είναι η ηλικία ή το στιλ μας μπορούμε να φορέσουμε ένα jean και να είμαστε πολύ κομψές και όμορφες. Ο ακόμα πιο σημαντικός λόγος όμως είναι πως κάθε γυναίκα μπορεί να βρει ένα denim παντελόνι που να κολακεύει τη σιλουέτα της. Και από τη στιγμή που το βρει δεν πρόκειται να το αποχωριστεί ποτέ.

Πώς θα καταφέρουμε όμως να κρατήσουμε όσο γίνεται περισσότερο τα jeans

μας σε άριστη κατάσταση. Για να σας βοηθήσουμε –αλλά και για να μάθουμε και εμείς- συγκεντρώσαμε έξι super χρήσιμα tips που πρέπει όλες μας να γνωρίζουμε. Έτσι, τα jeans σας θα διατηρηθούν σαν καινούρια για περισσότερο καιρό.

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με το απορρυπαντικό που θα χρησιμοποιήσουμε για να πλύνουμε τα αγαπημένα μας denim παντελόνια. Καλό θα ήταν να προτιμούσαμε ένα που να προστατεύει το χρώμα των ρούχων.Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι να μην πλένουμε πολύ συχνά τα jeans μας, καθώς υπάρχει περίπτωση μέχρι και να χαλάσουν πιο γρήγορα. Η καλύτερη συχνότητα για να τα πλένετε είναι τέσσερις με έξι εβδομάδες, ενώ στην περίπτωση που δεν φοράτε πολύ συχνά ένα παντελόνι αυτή η περίοδος μπορεί να παραταθεί. Εάν βέβαια συμβεί κάποιο μικρό «ατύχημα» υπάρχει λύση. Αρκεί να προμηθευτείτε ένα καθαριστικό για να καθαρίσετε το παντελόνι σας τοπικά. Εάν είστε προσεκτικές με αυτό το βήμα, θα έχετε τη δυνατότητα να φοράτε για περισσότερο καιρό τα παντελόνια σας.Το πιο sos και χρήσιμο tip που μπορούμε να σας προσφέρουμε όμως είναι ένα. Θα πρέπει να πλένετε τα παντελόνια σας από την ανάποδη πλευρά. Έτσι, το χρώμα θα προστατευτεί και θα διατηρηθεί όπως ακριβώς τη στιγμή που το αγοράσατε.Instagram @rebekabarathΜπορεί να σας φανεί υπερβολή, αλλά τα jean παντελόνια σας θα πρέπει να πλένονται μόνα τους. Έτσι την επόμενη φορά που θα βάλετε στο πλυντήριο το παντελόνι σας μαζί με κάποιο πουκάμισο ή ένα φόρεμα με ευαίσθητο ύφασμα, ξανασκεφτείτε το. Τα jean υφάσματα όταν πλένονται γίνονται πιο βαριά και πολλές φορές ξεθωριάζουν. Έτσι υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει κάποιο από τα ρούχα που έχετε βάλει επίσης στο πλυντήριο.Μετά το πλύσιμο, μεγάλη προσοχή χρειάζεται και για το στέγνωμα των jeans. Απλώστε τα από τη μέση, δηλαδή από το σημείο της ζώνης, ενώ καλό είναι να μην το απλώσετε σε σημείο που χτυπά πολύ δυνατά ο ήλιος.Τελευταίο, αλλά super σημαντικό tip, το οποίο ισχύει για όλα τα ρούχα μας είναι η ετικέτες. ΠΑΝΤΑ, πριν να πλύνετε ένα νέο ρούχο θα πρέπει να δείτε τις οδηγίες που γράφονται στην ετικέτα.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Δείτε το instafeed του InStyle στο instagram

Keywords
Τυχαία Θέματα