Το εμπορικό έλλειμμα της Τουρκίας τριπλασιάστηκε τον Ιούνιο – Έφθασε τα 8,2 δισ. δολάρια

12:00 30/7/2022 - Πηγή: Fortune

Το εμπορικό έλλειμμα της Τουρκίας τον Ιούνιο σχεδόν τριπλασιάστηκε από πέρυσι, καθώς το κόστος των εισαγωγών ενέργειας αυξήθηκε.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, έφτασε τα 8,2 δισ. δολάρια, σε ευθυγράμμιση με τη μέση εκτίμηση των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. Το έλλειμμα Ιανουαρίου-Ιουνίου ήταν 51,4 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 143% από πέρυσι, ανακοίνωσε την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία TurkStat.

Οι

μηνιαίες εξαγωγές τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν 18,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, φτάνοντας στα 23,4 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 39,7% στα 31,6 δισ. δολάρια.

Οι τουρκικές αρχές έχουν ξεκινήσει αυτό που αποκαλούν μετασχηματισμό της οικονομίας δίνοντας προτεραιότητα στις εξαγωγές. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Σαχάπ Καβτσιόγλου δήλωσε την Πέμπτη ότι οι υψηλότερες τιμές ενέργειας που προκλήθηκαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν κάνει τις εισαγωγές πιο δαπανηρές για την Τουρκία.

To άρθρο Το εμπορικό έλλειμμα της Τουρκίας τριπλασιάστηκε τον Ιούνιο – Έφθασε τα 8,2 δισ. δολάρια δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα