«Στοπ» στο γάλα λένε τα Starbucks

12:55 22/1/2020 - Πηγή: Fortune

Το τελευταίο πλήγμα για την ταλαιπωρημένη, το τελευταίο διάστημα, βιομηχανία του γάλακτος το κατάφεραν τα Starbucks, με τον γίγαντα του καφέ να σχεδιάζει να προτείνει στους πελάτες να χρησιμοποιούν εναλλακτικά γάλατα, σε μια προσπάθεια να μειώσει το δικό του αποτύπωμα άνθρακα.

Ενώ στη Starbucks αντιστοιχεί μόλις το 0,3% της αμερικανικής παραγωγής γάλακτος, η απόφαση να δοθεί επισήμως έμφαση στα μη γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να ενθαρρύνει και άλλα καταστήματα τροφίμων να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Αυτό θα μπορούσε να δώσει την απαραίτητη ώθηση ώστε

να στραφούν όλο και περισσότεροι καταναλωτές προς το γάλα που προέρχεται από τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τη σόγια. Κάτι τέτοιο θα ωφελούσε όχι μόνο την υγεία των καταναλωτών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σημειώνεται πως η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος στην Αμερική μειώνεται κατά περίπου 2% ετησίως από τη δεκαετία του 1970 και μετά, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Είναι μια τάση που συνέβαλε στο να βρεθούν χωρίς δουλειά πολλοί Αμερικανοί γαλακτοπαραγωγοί και οδήγησε σε πτώχευση δύο μεγάλες εταιρείες επεξεργασίας γάλακτος στις ΗΠΑ: την Dean Foods και την Borden Dairy. Η Dean είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές της Starbucks, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg.

Η ομάδα μάρκετινγκ Dairy Management δήλωσε ότι, αν και συμμερίζεται τη δέσμευση της Starbucks για βιωσιμότητα, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της βιομηχανίας είναι μικρό και συρρικνώνεται λόγω των καινοτόμων γεωργικών πρακτικών και των νέων τεχνολογιών. «Τόσο τα φυτά όσο και τα ζώα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη», ανέφερε η ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα